fredag 16 mars 2018

Åka tvättpåse utan småsyskon

Fredag kväll = tvättstugan = Gabriel vill åka tvättpåse. Fast nu har det ju kommit en ny medlem i familjen som inte vet reglerna för hur det ska gå till och den nye hänger gärna Gabriel i hasorna.


Gabriel laddar för att åka påse och Sigvard vill hitta på bus.


Påsen med den tumlade tvätten står på sängen och jag plockar ut plaggen och lägger i rätt låda i byrån som alltid.
Det som inte är som det brukar är den lilla balifjanten som attackerar påsen bakom Gabriels rygg och som han försöker att inte låtsas om.


Gabriel skruvar lite besvärat på sig. Det är ju hans och mattes grej att åka tvättpåse, inte ska väl Sigvard vara med? Fast man måste ju vara snäll mot den som är liten så Gabriel vill inte köra iväg honom.


Gabriel "Ska du verkligen vara med i påsen Sigvard?"


Sigvard tröttnar efter en stund och springer iväg.


Gabriel "Kom igen matte, skynda dig! Nu är det ju bara vi!"


Gabriel åker påse och Sigvard tittar imponerat på ifrån spisen.


Det är supermegaspännande att gömma sig i påsen och så kika fram och titta var man har hamnat när matte går från rum till rum. Sen prasslar Ikea-påsen så gott också.


När Greta springer på köksbänken och försöker spana in vad Gabriel gör blir han så glad att han jamar högt, det är jättekul att åka tvättpåse!


Efteråt vill man gärna ha lite godis också, något kan man väl få när det är fredag ändå?


Gabriel "Lite fredagsgottis matte... Jag som är så snäll..."


Visst ska du få lite extra torrisar ikväll lillskrutten men inte riktigt ännu, du får lite när vi ska sova så kanske du inte väcker mig klockan 05 imorgon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Agnes

Jag bloggar så sällan men tycker själv att det är roligt att kika in ibland och titta på bilder från förr.  Jag har tänkt flera gånger i hös...