lördag 12 augusti 2017

Konsten att visa sig snäll när någon är rädd

Gabriel gör alt för att inte skrämma Greta och jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser hur mycket han anstränger sig. När hon leker tittar han till exempel åt ett annat håll och kommer inte för nära. 


Han tittar väldigt gärna på men håller sig på avstånd och stirrar inte ut henne.


När matte leker med honom struntar han i att Greta kommer nära och vill titta, han låtsas inte om henne alls och blir inte arg om hon tar leksaken.


Dubbel koncentration på hög nivå.


Det blev nästan en liten nospuss innan Greta kom på att Gabriel är hemsk och att man måste fräsa på honom om han kommer nära, Gabriel vänder snällt bort huvudet och låtsas som ingenting.


När Greta lyssnar till de för henne ovana ljuden när diskmaskinen blåser varmluft visar Gabriel att det inte är någon fara, genom att knipa ihop ögonen igen och ligga stilla trots att lillan reagerat på ljuden. 


När Greta närmar sig genom att krypa närmare hans rumpa när de vilar middag låtsas han inte om det nämnvärt.


När hon la huvudet på hans fötter kikade han lite i ögonvrån och sov sedan räv...


Man blir trött av att gå omkring och visa sig snäll och lugn hela tiden...


En liten Greta-boll.


Ungefär 21 timmar efter att hon kommit hem ligger hon kvar på soffan bredvid Gabriel när jag röjer i köket och går och handlar. Redig tjej och redig Gabriel som är så snäll!


2 kommentarer:

Agnes

Jag bloggar så sällan men tycker själv att det är roligt att kika in ibland och titta på bilder från förr.  Jag har tänkt flera gånger i hös...