fredag 4 januari 2013

Inlagd igen

Lucas blev sövd idag och veterinären spolade ut jättemycket var ur nosen på honom. Han ska ligga kvar i minst en natt och eventuellt bli sövd och renspolad igen i helgen.

Det är jättesvårt att få i honom mat och mediciner när han är så slemmig i nos och hals, han dreglar och ulkar sig och medicinerna kommer upp igen så det är riktigt skönt att han fick stanna kvar och få sina mediciner i injektioner istället. Han har också dropp och får hjälp att äta så förhoppningsvis har han mer energi när han kommer hem igen.

Stackars lilla Lucas, måtte han få må bra snabbt igen.

26 kommentarer:

 1. Att det inte vill ge med sig. De var en envis kattsnuva han åkt på. Stackarn. Hoppas veterinärerna kan hjälpa honom ordentligt nu så han får bli frisk någon gång. Bra att han får mediciner via injektioner istället om han får upp dom annars. Tänker mycket på Lucas och sänder honom massor med krya på dig tankar. / Anne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Ja veterinärerna säger att det är ovanligt att vaccinerade katter blir så sjuka och dessutom så länge. Vi har haft en himla otur :)

   Radera
 2. Skickar en styrkekram till er...Han blir frisk snart!!

  SvaraRadera
 3. Vilken jamarns enveten förkylning stackars Lucas åkt på :(
  Håller tassar och tummar i kors på att han blir ordentligt hjälpt denna gången , så att han snart kan krya på sig !

  SvaraRadera
 4. Vilken fruktansvärd omgång han åkt på :(
  Stackars Lucas. Lider med dig och honom, det är inte så man vill se sin älskade katt. Hoppas nu verkligen att det gör susen nu sista vändan han är inne, och att han får komma hem lite mer kry och att skiten ger sig efter detta.
  Kramar på er allihop <3

  SvaraRadera
 5. Tänker mycket på er... vi hoppas verkligen att denna inläggning blir det som tar knäcken på den eländiga snuvan, så att den packar sig iväg och låter Lucas vara ifred! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja nu måste min lilla chokladkille få lite lugn och ro och god aptit igen.

   Radera
 6. Men oj! Skickar en massa styrkekramar fr mig & mina kissar skickar nospussar till Lucas & en krya på dig hälsning

  SvaraRadera
 7. Helt ofattbart att det blivit värre. Är det något jag kan göra så säg till, bara prata över en fika eller mer avancerat som att skrika på grannarna åt dig. ;-)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Just nu har jag inte tid med ett socialt liv alls men tack för att du frågar :)

   Radera
 8. Åh, lider så med er. Skickar massor med Tazzhealing från hela Ligan och mig till er !
  Massor av Tazz&Kram !

  SvaraRadera
 9. Jag har varit en trogen läsare av denna bloggen väldigt länge men nu har jag inte vågat kika in på några dagar då jag är rädd att mötas av riktigt tråkiga nyheter. Nu kikade jag ändå in då jag har tänkt på er varenda dag, och även om det var tungt att läsa att han är inlagd igen så kändes det bra att veta att han fortfarande kämpar strongt. För det är när de slutar kämpa som det går på tok. Jag miste min älskade nakentjej för en månad sedan till följderna av akut våt FIP, hon var bara 10 månader gammal. Det gick inte att rädda henne, men man kan rädda Lucas. Därför håller jag alla tummar och tår och alla här skickar så mycket nosbuffar till er som det bara går. Tänk så ledsen min chokladkille Lucas blir om det händer nåt till hans förebild, katten han är döpt efter!
  Om det är något du behöv så säg bara till, jag deltar mer än gärna med någon slant eller godis till kissarna om kontot sinar efter alla veterinärbesök.

  Ta hand om er nu!! <3 kramar kramar och kramar i det oändliga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för ditt fina inlägg :)

   Jag var inne nu och kikade på din blogg. å hemskt att din söta katt inte klarade sig, saknaden måste vara enorm. Jag är själv väldigt förtjust i nakenkatter och har funderingar på att köpa en i framtiden.

   Din Lucas är väldigt lik sin namne. Tänk vad stolt min lilla gubbe skulle vara om han visste att du döpt din katt efter honom :)

   Pengar och bra försäkring till katterna har jag så inga beslut om Lucas framtida vård baseras på ekonomi men stort tack för att du frågar, det värmer att du bryr dig.

   Radera
 10. Hur går det för Lucas idag? Vi är många som håller våra tassar o tummar för Lucas och han måste bara vinna över denna elaka och dumma snuva, krya på dig lilla grabben //lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta!

   Lucas är enligt veterinären lite piggare idag men har fortfarande dropp och äter inte själv. Troligen kommer de att spola nosen på honom igen imorgon fm.

   Radera
 11. Nej men Lucas då... Här håller vi alla tummar och tassar det bara går! Minou skickar en virtuell nospuss och Krya-På-Dig-spinnande till söta Lucas.

  Är det något jag kan göra så säg bara till!

  Fråga veterinären om du eventeullt kan få ge medicin i injektionsform också. Är det subkutana injektioner brukar det inte vara omöjligt...

  /Jenny (Tessera)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jenny!

   Jag pratade med veterinären i morse och vi kom överens om att Lucas får komma hem ikväll men jag ska åka med honom till sjukhuset varje dag så han får sina mediciner i injektioner. Allt för att underlätta för oss och förhoppningsvis få honom att vilja äta igen.

   Krama katterna från oss :)

   Radera
 12. Stackars Lucas! Men det låter som att han får bra hjälp på sjukhuset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är skönt att ha ett så bra sjukhus i närheten där man bor.

   Radera
 13. Lilla goa Lucas! <3 Håller tassar och tummar stenhårt!!!

  Kramar till er alla! /Helena S*Heartwarmers´

  SvaraRadera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K