Greta

Efter att först ha velat fram och tillbaka i månader, jag ville ju så gärna ha en katt till och 8 år gamla Gabriel gick och ropade och letade efter sin syster och jag insåg att jag måste våga försöka igen för oss båda. Vi behövde en katt till.

Jag kikade på olika katter och när ägarna berättade att jo då, deras katter tyckte jättemycket om andra katter och ibland låg de till och med och sov på samma soffa fast ja... Jo de låg ju med någon meters avstånd till varandra. Då insåg jag att jag måste våga köpa en långnäsa till, en plåsterkatt som pratar mycket och sover i hög var vad både jag och Gabriel behövde.

När lilla Greta dök upp i en annons blev det jobbigt, hon var ju precis det jag sökte och Gabriel hade varit på alla undersökningar och var färdigbehandlad och veterinären sa att det var fritt fram att köpa en liten. Gabriel smittade inte.

Jag tog mod till mig och kontaktade uppfödaren, kunde jag möjligen få komma och träffa den lilla balinesflickan som var så söt att hon omöjligen inte kunde vara såld ännu?
Det fick jag.

Så här glad blir man när man inser att prinsessan är ännu sötare på riktigt och uppfödaren säger att man får lov att köpa henne.

30 juli 2017.
Första mötet mellan Gabriel och Greta den 12:e augusti.
Gabriel blev väldigt förtjust i henne från första stund och efter någon dag trodde jag att han hade blivit sjuk, han gick inte omkring och gapade i hallen längre?! Sen insåg jag att han slutat gapa för att han äntligen hade fått en ny syster, min lilla Gabriel var äntligen glad igen.


Greta har bara varit hos oss en liten stund och Gabriel är väldigt mjuk och fin mot henne. 

Greta talade om var skåpet ska stå direkt och sen har det varit så, hon bestämmer och Gabriel säger bara ifrån om hon är för busig. 
Man blir trött av att flytta, lilla Greta somnar i mitt knä efter att ha utforskat lägenheten i någon timma. Titta så fin Gabriel är mot henne redan första kvällen, han blev upprörd när han insåg att hon tänkte sova hos mig i sängen men efter en kvart lugnade han sig och la sig på andra sidan av mig istället. 
Dag två.
Typisk bild första veckan, Gabriel sitter snällt och tittar på avstånd och vänder bort blicken när Greta blir osäker. Han kunde inte se sig mätt på henne i början och ville så gärna ligga kind mot kind med henne.  

Mindre än två dygn efter att Greta kommit hem hände det, hon gick och la sig bredvid Gabriel och han låg kvar.
Äntligen fick han ligga i hög igen.
8 månader.

I hängmattan med Gabriel. Mina små hjärtan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En liten november-update

Vi har fullt upp här hemma.  Till exempel ser vi på tv… och så måste vi vila mycket förstås.  Sen gäller det att ha koll på disken. Matte ha...