söndag 6 januari 2013

Hemma igen!

Uppdatering kl 21:40
Nu har lilla Lucas ätit själv :) Först lite torrisar i morse på sjukhuset och ikväll här hemma lite godis vid två tillfällen, lite blötmat och så lite torrisar.
Inte i närheten av hur mycket han behöver få i sig men HAN ÄTER! Frivilligt!

Så här glad blir man när man inser att man är hemma igen!Vi kommer att åka till sjukhuset en gång om dagen den här veckan så att Lucas kan få sina mediciner i injektioner för att underlätta för oss.

Det märks att han är tät i nosen fortfarande men inte alls lika illa som förut och han använder luktsinnet igen. Nu rullar han på alla våra mattor och går från rum till rum och klöser på klösträden. Han är så uppsprallad och glad över att vara hemma :)

30 kommentarer:

 1. Hurra för att Lucas är hemma! Det låter som att medicin i sprutform är att föredra. Härligt att se Lucas så glad. <3 Ni andra är lyckliga också, gissar vi. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla är glada utom morrhoppan Issy som hälsar att karlslokar som har det dåliga omdömet att först lukta sjuk och sen sjukhus minsann inte borde få sova i mattes säng! Så det så!

   Radera
 2. Hoppas att han blir frisk nu! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så här pigg har han inte varit sedan innan han blev sjuk :)

   Radera
 3. KURRA KURRA KURRA !
  *svansdansar*
  Så kul att se Lucas hemma igen :)
  Bra att ni kan åka till sjuka huset en gång om dagen för att få meddusinen istället för att behöva bråka om det hemma !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ska jag få skrutten att äta igen så är det väl jättebra att han slipper få medicin som han avskyr :)

   Radera
 4. Åh så undervart!! Skönt att få lite hjälp med medicinerna med. Kram på er nu, och hälsa Lucas att han allt får se till att bli frisk nu!! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så skönt att slippa tvinga i honom medicin som han mår illa av.

   Radera
 5. Oh va roliga nyheter :-) Bra fightat Lucas! Det är så underbart att se hur glada katter blir när de mår lite bättre. Har själv en ragdoll kisse. Jag brukar titta in på dina sidor för det är så härligt att se hur dina katter myser ihop (o läsa dina roliga kommentarer). Nu hoppas vi verkligen att den otäcka snuvan är påväg att jagas bort för alltid // lotta

  SvaraRadera
 6. Oj vad fina nyheter! Nu blev jag så glad för er skull. Puss på Lucas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är så jätteskönt att se honom göra något så enkelt som att putsa pälsen igen, han ser mycket gladare ut än på länge :)

   Radera
 7. Grattis Lucas och matte! Härligt att höra att han är hemma och glad igen! Izzy - snart luktar brorsan som han ska igen! Vad skönt för matte att ha alla sina missar i sängen igen så det blir så trångt som det ska vara!
  Kram, Anna med fyra siameser och en boxer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är härligt att ha honom hemma. Han är otroligt sällskapssjuk och somnar till, vaknar och fullkomligen överfaller mig med nospussar och buffar för att han blir så glad över att vakna hemma :)

   Issy har varit sut på honom varenda gång när han har sovit på sjukhuset, det har tagit två-tre dagar så lugnar hon sig. Hon har absolut nolltolerans mot att andra hickar, hostar och nyser så hon var jättesur när Lucas pep när han andades.

   Radera
 8. Vilken underbar läsning! Lucas är hemma och han mår bättre. Härligt! / Anne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och han låter otroligt mycket bättre när han andas :)

   Radera
 9. Det här var ju härligt att läsa en grå måndagmorgon! Fortsätt så Lucas!
  Siamesen jag hade en gång var väldigt doftkänslig så det tog många dagar innan han accepterade sin kompis huskatten när den senare kom hem från veterinären, om det så bara gällde en vaccination.
  Hälsningar Elisabeth o somalikatterna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en del katter kan ju vara väldigt envisa och Issy väser som en liten orm när Lucas är i närheten, som tur är tar han det med ro.

   Radera
 10. Åh, krya, krya lilla Lucas! Vi håller alla tassar och tår för att tillfrisknandet ska gå fort.

  Kramar

  SvaraRadera
 11. Hurra, hoppas att det ska vända ordentligt nu äntligen!!!!

  *nospussar* till Lucas

  SvaraRadera
 12. Elisabet, sekr7 januari 2013 13:58

  Oh vad jag blir glad av att Lucas är henna igen och är mycket bättre. Riktigt kul läsning på måndagen. Nu håller vi alla klor och mänskliga tummar arr det fortsätter åt rätt håll.
  Mats och Stig

  SvaraRadera
 13. Härligt att höra! Nosbuffar från min kvartett, och kraaaaaaam från Malmö :)

  SvaraRadera
 14. Vi kanske ses på Västra - Leonardo är dålig och ska dit med honom vid 10-tiden...

  Jag har baske mig också klippkort där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men usch då, hoppas Leonardo piggar på sig igen.

   Jag ska in vid 13.30 idag, eventuellt ska Lucas sövas och spolas igen.

   Radera
  2. Som sagt - Leonardo är inlagd och prognosen är väl inte helt bra... vi hade hoppats på att det var komplikationer av giftstruma men det var det inte, så vi får se.

   Radera
  3. Usch vad jobbigt för dig att gå och vänta :( Trion och jag håller tummar och tassar för allra vackraste lilla farbror Leonardo.

   Radera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K