onsdag 2 januari 2013

Om och om igen...

Lucas är tyvärr sämre igen, det rinner tjockt snor ur nosen och emellan varven har han svårt att andas. Vi påbörjar penicillinkur nr 3 idag och hjälper inte den ska han tillbaka till sjukhuset för sövning och rengöring av nosen på fredag morgon.
Det är inte lätt att vara liten kattkille och vara sjuk.

Tur i oturen är att jag har en alldeles fantastisk chef som inser hur jobbigt det är att behöva lämna liten Lucas ensam så jag har fått ledigt resten av veckan. Jag har inte ord för hur skönt det är att slippa gå på jobbet och oroa mig för att tempen ska gå i taket eller att han inte ska få luft eller något annat som han inte rår på utan hjälp.


Vi börjar bli proffs på det här med tvångsmatning både jag och Lucas men oj vad jag längtar efter min lilla chokladkille som har stenkoll på vad jag äter och alltid är hungrig.

30 kommentarer:

 1. Ingen rolig läsning! Skönt att du fick ledigt!
  Krya på dig, Lucas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag blev så glad för att hon förstod hur viktig en liten katt kan vara.

   Radera
 2. Instämmer. Ingen rolig läsning. Håller tummar och tassar här hemma för Lucas!
  Bamsebamse kramar från Bella i Malmö.

  SvaraRadera
 3. Neej, så tråkigt! Underbart att du kunde vara ledig från jobbet. Man känner att man bara MÅSTE ha koll på sjuklingen... och då hade det varit otroligt tufft om du varit tvungen att vara hemifrån. Vi hoppas att matsugne Lucas snart är tillbaka! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man kan ju inte precis ringa och fråga honom hur han mår och dessutom jobbar jag kvällsskift ibland. Kommer jag hem kl 21.30 så tar sjukhuset inte emot oss hur akut det än är och jag vill helst inte byta sjukhus eftersom alla journaler finns på Västra.

   Radera
 4. Nej, Lucas får ju inte bli sämre. Han skulle bli frisk nu så han kan hålla koll på allt matte stoppar i munnen. Tur att du fick fortsatt ledigt från jobbet. / Anne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu får det väl ändå räcka med kattsnuva :(

   Radera
 5. Lucas måste bara bli bättre nu! Stackars liten misse som har svårt att andas och inte kan äta själv. Vi längtar efter Zlucas som ser farlig ut när det finns god mat i närheten! Stora kramar till matte och snorfri nos till Lucas!
  Fortsatt gott nytt år till Trion och alla läsare!
  Anna + 4 siameser och en boxer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja börjar han äta igen så lovar jag att jag ska skämma bort honom ordentligt, oxfilé och kyckling och allt det där som han tycker är godast i världen... Ja då får jag ju inte glömma blodpudding förstås, det älskar han ju. Med mycket lingon ska det vara :)

   Radera
 6. Nejnej :( detta var inte vad vi hoppades att vi skulle få läsa nu :( Knyter tummar och tassar ännu hårdare för pojken <3 <3
  Skönt i alla fall att det löste sig med jobbet.
  Kram!!

  SvaraRadera
 7. Vi håller alla tassar och matte håller tummarna här. Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Fortsätter att hålla tassar och tummar i kors för lille Lucas !
  Hoppas att han slipper läggas in på det sjuka huset igen !

  SvaraRadera
 9. Fortsätter att hålla tassar och tummar ♥

  SvaraRadera
 10. Hur mår Lucas idag? / Anne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr inte bra, han är hemskt tät i nosen och det rinner tjock kladd ur ena näsborren. Veterinären ska titta på honom imorgon fm och ta ställning till om han ska sövas och få nosen ordentligt renspolad.

   Radera
 11. Nä vad tråkigt och så jobbigt för er. Jagt vet hur fruktansvärt det är när man slits mellan hopp och förtvivlan, det gör ju så ont i en när man ser sina djur mår dåligt. Hoppas verkligen det vänder så han börjar må bättre fort. Håller fortf alla tummar o tassar för Lucas //lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja nu börjar jag bli riktigt trött och det är ju inte ens jag som är sjuk. Stackars lilla Lucas förtjänar verkligen inte det här.

   Radera
 12. Om det går till spolning kan det kanske hjälpa. Den metoden hjälpte på min ena katt när han för längesen hade svår långvarig öroninflammation som ingen medicin bet på. Efter sövning o spolning av örat blev han frisk o det har inte återkommit heller.
  Jag antar att man tagit prov på "snoret" så att han får rätt medicin.
  Vi fortsätter med tum- o tasshållning. /Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de har tagit prov på snoret vid två olika tillfällen men enligt veterinären behöver inte snoret som kommer ut visa alla bakterier som finns längre in i nosen.

   Jag hoppas Lucas får samma fina resultat som din katt fick av spolningen :)

   Radera
 13. Jag håller tummar och tår. Tänker så på din Lucas. Likanr min Ruben därhemma....Känns i hjärtat när de är sjuka. Lider med dig, men jag är dock säker på att Lucas är en ung fighter som kirrar detta. Snart sitter han och kollar vad du käkar igen som inget har hänt.
  Kraaaam Bella från malmö.
  Jag har ingen FB eller googlemejl, så jag kan inte välja ngn profil än anonym tyvärr.
  (isabella.berthagen@egmont.se)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Bella! Du behöver ingen googlemail för att jag ska känna igen dig, det var ju du som la upp en så fin tråd på siames.i.fokus om min blogg :)

   Hoppas det gå bra med din lilla FW?

   Radera
 14. Oj, du minns? :-) Jag är så glad i dina katter. Tycker du skriver så roligt och fint om dina bebisar. Du lyckas fånga deras sätt på pricken och jag har skrattat många gånger åt dina inlägg.
  Har en arbwtskompis som också älskar din blogg. :)
  Jag sticker till Jönköping imrogon och hämtar hem min Storm till Malmö. Jag är såååå nervös må du tro. Så snart har jag också en trio.

  Tänker på din Lucas som ser ut som det fåraktiga lejonet Lambert. Han är ung så detta klarar han fint. Jag är säker på att det ska gå bra.
  Har nämligen beställt detta till dig.

  Hur gick spolningen idag? Gick det bra?

  BAMSE kramar från mig igen.:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag minns, Gabriels uppfödare hittade tråden först och tipsade mig om att gå in och kika :)

   Oj vilken spännande helg du får, hoppas det går bra att få din trio att gilla varann :)

   Spolningen gick bra, han hade jättemycket var i ena nosborren så det är skönt att han blev av med det nu.

   Hälsa arbetskompisen och tacka för att hon läser bloggen :)

   Radera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K