torsdag 10 januari 2013

Bihålor

Tack för all tum- och tasshållning!

Lucas har idag på förmiddagen fått dränage till bihålorna i pannan + fått nosen spolad. I ena bihålan fanns stora mängder sekret som man misstänker kan vara orsaken till att inflammationen inte lägger sig.

Behandlingen kommer fortsätta under helgen så jag, Gabriel och Issy får klara oss utan Lucas ett par dagar till.Lite om de andra katterna mitt i allt:

Issy tycker inte om när Lucas kommer hem och luktar sjukhus, hon blir rädd och fräser men springer ändå och luktar på honom om och om igen som för att förstå om det verkligen är han. Det tar två-tre dagar innan han får sova nära henne igen och det märks att hon mår dåligt av det och saknar sin kompis.

Till hennes stora sorg har jag dessutom monterat ner hennes favorithängmatta eftersom Gabriel skadat tassen och inte får hoppa på 14 dagar. Flera gånger om dagen går hon och sätter sig på tygbiten på golvet och ser eländig ut. Stackars liten, hennes värld har verkligen ändrats mycket den senaste månaden.

Den annars oftast tysta Gabriel saknar verkligen sin lekkamrat och går och ropar och ropar när Lucas inte är hemma. I början var det bara på kvällarna men nu har det börjat på dagarna också. Det är hjärtskärande att lyssna på och jag skulle så gärna vilja kunna förklara för honom men det går ju inte.

Varenda gång Lucas har kommit hem har Gabriel mött honom i dörren och blivit lika glad varenda gång. T.o.m. när Lucas andning lät som värst och han inte fick sova hos mig för att jag vaknade precis hela tiden låg Gabriel snällt och höll om honom hela natten (fast jag såg ju att han stördes av ljuden).

Det är skönt att Issy och Gabriel har varandra för det mesta av min tid har gått åt till att ta hand om Lucas och de hamnar lite i skymundan tyvärr. När Lucas är på sjukhuset försöker jag leka och kela extra med de andra två men jag kan inte låta bli att fundera över hur andra klarar att ha 10 katter eller fler, hur sjutton klarar de av när någon blir sjuk?

16 kommentarer:

 1. Hoppas nu att det var bihålan som var problemet så Lucas blir pigg nu. Så jobbigt att längta efter sin kompis. Tröstbuffar till er alla! nosbuff

  SvaraRadera
 2. Bihåleinflammation är knepig att bli av med det vet jag som haft det många gånger. Det finns få blodkärl i bihålorna som kan transportera runt antibiotikan därför ar det segt med läkningen. Nu ska det väl lyckas i alla fall. Vi fortsätter att hålla tummar & tassar för säkerhets skull.
  Gulligt med Gabriels omsorg om Lucas. Och Issy är mycket duktigare än min dåvarande siames Py-Jamas, det tog honom vid ett tillfälle tre veckor att acceptera huskattskompisen efter veterinärvård ... Hälsn Elisabeth o somalisarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och på katter sitter bihålorna så illa till att man måste gå in genom pannan men enligt veterinären har han inte ont efter operationen, däremot kan han ha haft huvudvärk innan de tömde bihålorna.

   Radera
  2. Huvudvärk o bihåleinflammation hör ofta ihop, i vart fall var det så för mig, förmodligen också för katter men de kan ju inte berätta att de har ont i huvudet. Mvh Elisabeth

   Radera
  3. Nej de kan ju inte det :(

   Radera
 3. ja, det är jobbigt även för kompisarna hemma när någon är sjuk och inte kan vara hemma. Beata blir likadan som Issy, fast hon håller i sitt tjurande i en vecka. Bara nu det ger sig med allt nu efter operationen, att det var bihålan som spökade och att den håller sig ren nu.
  Usch vilken omgång ni har vart med om, jag tycker så synd om er allihop <3 <3
  Kramar till er alla fyra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Den här gången blir Lucas borta längre än innan så vi får väl se vad lilla Issy säger om han kommer hem.

   Radera
 4. Hoppas verkligen dränet hjälper Lucas så han får bli frisk. Förstår att de andra saknar sin bror och lekkamrat. Spott och fräs blir det här också när någon varit borta på utflykt. Men älskade Gabriel är ju en riktig gentleman som tar hand om Lucas när han är hemma. <3
  Hur är det med Gabriels tass och hur klarar magen Metacamen?
  Varma kramar till er!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både tassen och magen mår bra men Gabriel tycker att jag är taskig som inte låter honom äta något annat än kattmat. Så länge Lucas är sjuk vill jag inte riskera de andra katternas immunförsvar så det blir ingen människomat alls.

   Ikväll haltar han inte alls trots att han fick medicinen för 13 timmar sedan :)
   (Peppar, peppar, ta i trä!)

   Radera
  2. Så skönt att Gabriel mår bra :-) Håller tummarna för att Lucas nu blir frisk också så trion kan återförenas. <3

   Radera
 5. Stackars liten vad Lucas får gå igenom mycket. Hoppas han mår bättre idag o snart är frisk nog att komma hem till er igen. Va gulligt o rart av Gabriel att ta hand om sin kompis så, kattkärlek <3
  //Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är hemskt rart att se hur glada de blir över att ses igen mina goa killar.

   Radera
 6. Håller alla tassar och tummar i kors på att det här Bihåle dränaget ska göra så att Lucas blir frisk !
  Så gulligt av Gabriel att ta tass om Lucas även när han snörvlat som värst <3
  Hoppas Issy inte fräser alltför mycket på Lucas när han kommer hem igen !

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Vi har nu en katt som har en förtätad bihåla, veterinären säger att de är en mycket svår operation att "skölja" ur bihålorna och att det kommer att kosta oss stora summor pengar.
  Det verkar som om din katt tagit operationen bra? Får jag fråga hur detta påverka din plånbok?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försäkringen täckte operationen men min katt överlevde inte ändå. En andra operation var planerad och skulle kostat mig 50 000kr men så långt hann vi inte.

   Radera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K