måndag 28 januari 2013

Aktivitetsbräda och sorg

Häromdagen hade vi julklappsöppning här hemma.

Vi firade inte jul i år eftersom Lucas var så sjuk, hans julklapp som låg och väntade i garderoben kändes som ett hån.

I flera år har jag varit på väg att köpa en aktivitetsbräda så att han inte skulle vräka i sig sina älskade torrisar och dessutom få en rolig utmaning. En gång beställde jag den t.o.m. men då var den slut i lager. När jag nu så äntligen fick hem den var Lucas sjuk och hade slutat äta.

Visst, han kom igång och åt själv igen på slutet men det sista jag ville göra då var att göra tillvaron svårare för honom så han fick fri tillgång till sitt älskade torrfoder.

Julklappen har legat i klädkammaren i ett par månader och varje gång jag sett den har jag fått en klump i magen, det är för sent.
Han fick aldrig ens prova den.

Livet måste få gå vidare

Med sorg i hjärtat tog jag så slutligen fram julklapparna, inte gör de någon nytta i klädkammaren och inte skulle Lucas missunna Gabriel och Issy att ha lite kul.

Hur tungt det än känns ibland så måste livet få gå vidare.


Gabriel är inte överdrivet förtjust i sin julklapp men han äter sina torrisar i den och den sysselsätter honom på kvällarna när jag har gått och lagt mig. Som jag trodde ligger den på en lagom nivå för honom, han tappar inte intresset utan får i sig maten även om han visar att han hellre vill ha den i skålen så det är lätt att äta.

Tanken är naturligtvis att det inte ska vara för lätt att få i sig maten, speciellt nu när Gabriel saknar sin lekkompis och behöver extra aktivering.


Lucas aktivitetsbräda är för krävande för att Gabriel ska orka kämpa och få i sig sina torrisar men lägger jag i godis tycker han det är jättekul att försöka få tag i dem.

Mina fördomar kom på skam, jag trodde inte att lilla Gabriel skulle vara smart nog men han är faktiskt mycket duktigare än Issy på att fiska upp godisar ur den.


Det är inte jättelätt att hitta rätt skål hela tiden.


Issy har en taktik som fungerar strålande när hon inte orkar fiska upp godisar själv. Hon väntar tills Gabriel lyckas, slår honom i huvudet och tar godiset.


Fast hon kan pilla upp godisar själv också.


Lilla Gabriel i full fart.


Missförstå mig rätt, det är jättekul att katterna gillar aktivitetsbrädan och den är ett jättebra köp som jag varmt rekommenderar till alla som har katter men usch vad det gör ont i hjärtat att inte Lucas hann prova den.

När jag ser Issy och Gabriel klura över hur man ska få ut godisarna så ser jag Lucas som fattar direkt och visar hur man ska göra.
Älskade liten Lucas <3

21 kommentarer:

 1. Jag blir tårögd varje gång jag läser din blogg nuförtiden... Oj vad saknaden efter Lucas måste vara tung. Kram på er alla tre, ni är fina ni. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Igår var en tung dag, det var jobbigt att skriva om Lucas julklapp men jag behövde nog få ur mig det. Ska försöka vara lite mera positiv i fortsättningen.

   Radera
  2. Nej snälla du, jag menade inte att du "måste" skriva om mera positiva grejer. Absolut inte. Du ska skriva om precis det du känner för, det är ju precis det som gör din blogg så fin. :)

   Radera
  3. Ingen fara, jag förstår hur du menar men tycker själv att det inte är bra att gräva ner mig för mycket i negativa tankar, i alla fall inte hela tiden :)

   Radera
 2. Jag blir också tårögd...Fattar hur du känner det. Du kan inte göra något åt det och det gör så jävla fucking ont bara...
  Du får titta på Gabriel och Issy; de lever i katt-nuet och accepterar naturens gång på ett annat sätt än vad vi männsikor gör.

  Bamsekramar Bella <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Ni har så rätt allihopa, man får lära sig hantera sorgen.

   Radera
 3. Ja, tiden som kommer efter är tung och sorglig :(
  Kämpa på, massor med kramar <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Ibland går det jättebra och så kommer det över mig och blir jättejobbigt helt plötsligt. Vi är på väg tillbaka in i vardagen och jag har nog inte riktigt förstått att han inte kommer tillbaka.

   Radera
 4. Helt rätt att leva i katt-nuet! Om man kan...
  Izzy har ju helt klart en vinnande taktik även om den är lite brutal.
  Lucas har fri tillgång till allt som är gott där han är nu. Det är oss det är synd om... men när jag tänker på Lucas blir jag glad! Vilken kille!
  Kram,
  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Ja Lucas var en riktigt skön kille, han hade så mycket roligt för sig.

   Radera
 5. En god vän till mig sa när hon miste sin man att "han är i himlen och det är jag som är i helvetet. För helvetet är att vara kvar på jorden och sakna den man älskar"

  Du får försöka tänka så, att Lucas är i himlen och har allt han kan önska och mer än så. För honom är det inte ens en dag innan ni träffas igen och han hinner inte sakna er. <3

  Tänker så mycket på er och tårarna trillar varje gång jag läser din blogg. <3 Älskade vänner, om jag bara kunde göra något så det blir lättare för er.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Helena!

   Jag tror du har rätt, liten Lucas har det jättebra där han är nu och vi kommer att träfas igen. Det är bara jag som har svårt att acceptera att han inte kommer hem snart, att han verkligen är borta.

   Radera
 6. Vilka fina katter du har. Jag har själv förlorat min lilla Alice för 8 månader sedan(igår)och tänker på henne dagligen men eftersom tiden går märker jag att jag kan tänka på henne inte bara med saknad utan med glädje. Jag är så oerhört tacksam att jag har fått lära känna en sådan underbar katt. jag vet att hon fortfarade är med mig. Jag hoppas du också kommer att känna så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lena,

   jag beklagar verkligen sorgen efter lilla Alice och hoppas att jag som du en dag kan se förbi sorgen.

   Radera
 7. Sorgen kommer alltid vara lika stor men kommer med tiden vara lättare att bära.

  Styrkekramar!!

  SvaraRadera
 8. Trots allt sorgligt som hänt er måste jag ändå skratta åt Issys taktik att slå Gabriel i huvudet. Girl power!
  Hälsn Elisabeth o somalikatterna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon är så söt när hon gör det också och Gabriel duckar som om hon vore en stor Rottweiler :)

   Radera
 9. Gråter och läser och ska köpa till Prinsen. Han älskar sånt där. Stor StyrkeKram från mig och Ligan

  SvaraRadera
 10. Gråter och läser och ska köpa till Prinsen. Han älskar sånt där. Stor StyrkeKram från mig och Ligan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Ja gör det, gillar Prinsen utmaningar så kommer han att gilla aktivitets brädan.

   Radera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K