måndag 5 december 2011

Tomtar till Metro

Tidningen Metro har en tävling i december månad där man uppmanas att skicka in bilder på sina djur iklädda tomtekläder och jag har tillbringat morgonen med att dels försöka fota trion med mobilen för tävlingen och dels med kamera för att få julkortsbilder.

Katterna tycker det är jättekul när jag plockar fram kameran, vippor och godis och jag tror faktiskt att de känner igen sina julkläder vid det här laget och vet vad som väntar. Mellan varven tar vi naturligtvis lekpaus och så hämtar vi mera godis i skåpet och när jag är klar och börjar plocka undan så vet gänget att stora vipporna åker fram och så leker vi jage i hela lägenheten. Idag har hela morgonen varit lekdag så nu ligger de utslagna i klösträdet och risken är väl att de inte sover inatt istället. Ja ja, kul hade vi i alla fall och jag hoppas Metro ser vilka vackra katter jag har.

Bilderna med mobilen blev inte lika bra som de här men jag hoppas de duger för tidningen.

Först ut är Lucas som visar att han inte bara är Mr Pepparkaka 2011 utan dessutom en mycket stilig liten tomte.Vi ska ordna ett litet luciatåg och Issy som vägrar ha kläder på sig får istället vara tärna.
Issy "Ska jag vara tärna? Kan jag väl men du... Jag sitter ju i..."Issy "Glitter!? Måste döda glitter!"Gabriel "Tärnor är egentligen inte så intressanta, fota mig istället matte."Issy "Vad gör ni och var det inte mig du skulle titta på nu matte?"Lucas med mycket pondus i rösten "Det går bra att lämna över godiset nu."Issy "Herregud, det är ju glitter är det bara jag som ser att det är glitter?!"Lucas tar sitt uppdrag som tomtenisse på allvar och sitter i givakt samtidigt som Issy väntar på att jag ska titta åt andra hållet så hon kan döda glittret igen.Tomte med attityd!Tomte eller ängel? Jag tycker själv att Gabriel är som skapt för att vara med på julbilder :)Alla tre på samma bild utan att någon tittar åt helt fel håll eller blev suddig på bild, vilken prestation va!Kolla in blicken på Issy, hon spricker nästan av iver inför att få attackera glittret.Från oss alla till er alla, en riktigt God Jul!Håll tummarna för oss nu så vi kommer med i Metro.

13 kommentarer:

 1. Jättefina bilder! Eller jag menar ju såklart: jättefina katter!! "Tomte med attityd" är ju underbar!
  /Kristina

  SvaraRadera
 2. Min matte säger att det är en JÄTTESTOOOR bedrift att klä på 3 katter tomtekläder och glitter. Hon tyckte det var jobbigt nog att ta kort på mig som ju bara är en ;-)
  Lycka till i Metro-tävlingen !!

  SvaraRadera
 3. gud vilka härliga bilder! gabriel är ju så söt så man bara dör! Hade tänkt o skriva o föreslå att du skulle skicka in bilder till metros tävling när jag såg de förra "lucia"bilderna, hoppas du kommer med, fast med gabriels bild kan ni ju bara inte, inte komma med =)Lycka till

  SvaraRadera
 4. hahaha Lucas är ju bara för härlig!! Vi börjar sjunga på "någonstans i Sverige": I givakt, vi måste stå, vi katter små för våra tomtar då! hehehe

  Vi är imponerade över att trion är så tålmodig och låter sig kläs ut! Bara tanken att få på oss kläder är skrattretande. Fast vi hade gärna dödat glittersvansen förstås!
  nosgos å glittergottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 5. Haha! så ljuvliga! vem kan säga nej till dom?

  SvaraRadera
 6. Vilket mysigt julegäng! Hoppas ni vinner!

  SvaraRadera
 7. Åhhhhhh, va fina trion är! Jag blir alldeles varm i hjärtat! :)

  Kram från Bella i Malmö

  SvaraRadera
 8. Ni är så rasande stiliga på bilderna! Håller tassarna för er! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. Helt troligt underbara bilder!!
  God Jul till er med :)

  SvaraRadera
 10. fina! du, jag hittade dig när jag sökte på google om de här med att skicka in en bild på sitt djur.
  Jag kan inte hitta numret man skickar till på deras hemsida och hur ska man skriva för mms?
  hoppas du kan hjälpa mig och hoppas dina sötnosar blir med! mvh / elisa

  SvaraRadera
 11. Hej Elisa, du ska ladda ner programmet Scoopshot från Android Market och skicka in bilden via det. När du har reggat dig går du in på "Tasks" och väljer "Jul med klös i"

  SvaraRadera
 12. Vi i vår familj med 3 siameser, 1 oriental och 1 boxer älskar Trion! Mr Pepparkaka får gärna flytta hem till oss och Gose-Gabriel med och ta med syrran den söta Miss Issy! Fast de har det ju bäst hos dig förstås. Många pussar till missarna! Vi följer varje inlägg med förtjusning. God Jul, små tomtar och tärnor.
  Anna mfl

  SvaraRadera
 13. Tusen tack Anna och God Jul på er också :)

  SvaraRadera

En liten november-update

Vi har fullt upp här hemma.  Till exempel ser vi på tv… och så måste vi vila mycket förstås.  Sen gäller det att ha koll på disken. Matte ha...