fredag 16 december 2011

Bloggkampanj Unicef

Så här i jultider vill jag och trion göra två undantag från våra egna regler:
1. publicera en ansiktsbild på en människa
2. skriva ett inlägg som inte handlar om katter

Anledningen till att vi bryter mot våra egna regler är enkel, vi kan hjälpa till att ge svältande mat barn genom en så enkel sak som att skriva ett blogginlägg. Bloggar du också och vill hjälpa till så kan du läsa om hur du ska göra här.

Den här bloggposten innehåller nötkräm

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.Foto: Unicef

2 kommentarer:

  1. Så bra att ni gjorde 2 undantag :)
    Jag och matte ska kika på hur man ska göra och sen lägga in det på min blogg oxå.

    SvaraRadera
  2. En perfekt regelbrytare tycker jag allt! Jag hänger på, har lagt upp ett inlägg om detta hos mig med!

    SvaraRadera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K