söndag 4 december 2011

Kattutställning 111204 i Åkeredshallen del 1

Idag har jag varit på Ädelkattens utställning i Åkeredshallen i Västra Frölunda. Det var inte lätt att hitta parkering och jag var nästan på väg att vända och åka hem igen innan jag slutligen hittade en plats. Det är helt klart en bra idé att ta bussen om man ska dit igen men samtidigt vill jag ju kunna handla tunga saker och då behöver jag bilen. Den här gången köpte jag en ganska stor laddning kattmat och det var skönt att slippa släpa med den på bussen.

Temat för utställningen var sagor och arrangörerna gav ut pris för bäst dekorerade bur och bäst klädda utställare. Jag hade önskat att vi som besökte utställningen fick rösta på våra favoriter men så var inte fallet, jag tror arrangörerna valde vinnare själva.

I en av burarna gömde sig min balines Gabriels kullsyster Iron Maiden...



som struntade fullkomligt i att jag försökte hälsa från brorsan. Hon ville inte alls ha med mig att göra men visst ser man likheten dem emellan?



Jenny vann ett pris för finaste bur på lördagen och det var inte svårt att förstå varför, hennes slott syntes redan när man kom in i lokalen och hon själv var dessutom klädd till prinsessa för att matcha ihop med slottet.



Inne i sagoslottet huserade Jennys 15-åriga huskattshona Pandora...



och hennes kullbror Leonardo som inte heller var särskilt förtjust i min kamera idag.



Jag visar ju aldrig folk jag känner på bloggen så Kristina som har uppfödningen S*Älskade får vara med bakifrån. Hon vann för bästa utklädnad igår och föreställde ett troll.



Kristina hade sytt en trollskog med en svamp- och en stubbebädd till katterna.



Lappvante i sin fina svamp...



fast hon blev jätteglad när matte släppte ut henne en stund och hon fick gosa lite.



Allra finaste Lappvante har fått en fantastisk päls och är så mjuk att man tror inte det är sant.
Lappvante "Ska du gå redan matte? Ta med mig igen!"



Kristinas nya sötnos Frasse satt lugnt och studerade sin omgivning, hur cool som helst och verkade inte bry sig alls om allt folk som snurrade runt buren.



Jag kunde inte motstå blicken i ögonen på den här vackra orientalen.



Domaren heter om jag minns rätt också Kristina och är från Finland.



Underbar färgmatchning mellan tyg och ögon.



Tre busiga och pyttesmå Cornish rexar.



Tre ursöta små burmor och i buren fanns ett gäng till. Helt oemotståndliga var de och ja, jag skulle gärna ha en sån också.



Jag är osäker på om detta är Lelle, namnet stod inte på buren men uppfödaren stämde iaf. Katten var hur som helst väldigt vacker och och av rasen Ocicat.



Varning för siamesbebisar! Hur söta som helst och nej, jag ska fortfarande inte ha fler katter så gå ifrån buren nån gång! Run Forrest, run! :)))



Det fanns inte så många burar som var dekorerade enligt temat men här var en Nalle Puhbur och en Alfonsbur.



Kattungen i Puhburen var så oberörd av besökarna att han somnat vid fallret istället för inne i ett hörn. Sötis!



En av få burar med jultema. Lite imponerande att katterna inte gjort sönder paketen ännu, min Issy hade slaktat snörena så fort jag visat henne dem. Där der man skillnaden mellan lugna och aktiva raser, jag tror inte någon hade vågat dekorera en bur med siameser på det här sättet. Fint var det iaf och som besökare var det kul att se dem som ansträngt sig lite extra och gjort fint.



Jag bara älskar teckningen och färgen på snöbengalen, så vacker!



Bengalburar.

4 kommentarer:

 1. Vilken fin svamp igloo!
  Fullkomligt älskar namnet *Älskade, så passande!

  SvaraRadera
 2. Jag håller helt med dig, det är ett sånt där perfekt namn som man önskar att man kommit på själv om man skulle haft stamnamn.

  SvaraRadera
 3. Vilka fantastiska skapelser! :)
  Och visst är det min lilla Lelle som du hittade där också. Kul att se hur han har det på utställningarna.
  Carina

  SvaraRadera
 4. Jag var osäker, det var dåligt skyltat på buren men jag tyckte jag kände igen honom. Vad stor han är Lelle, och jättefin och lugnet själv i buren :)

  SvaraRadera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K