fredag 23 december 2011

Kan man äta dom?

Jag har varit på Blomsterlandet och köpt julblommor, hyacinter tål jag inte själv och julstjärnor är giftiga så de kommer inte inför min dörr men röda tulpaner vill jag gärna ha på jul och en liten en istället för gran. Nu gäller det bara att få katterna att inse att man inte får äta på julpyntet.

Lucas "Jag tittar faktiskt bara..."Issy inspekterar den nya spaljén runt amaryllisen.Issy "Hmm, undrar just om man kan äta den..."Tulpanerna får stå kvar i plasten en stund så att katterna förhoppningsvis låter bli att stjäla dem. Sist jag köpte tulpaner låg minst en blomma under köksbordet varenda morgon.Lucas "Nej, nej! Inte rör jag någonting jag inte får inte, jag sitter här för att titta på utsikten ser du väl?!"Han kämpar för att se oberörd ut men kan inte låta bli att sniffa på enen.
Lucas "Den luktar jättekonstigt men den stora frågan är, kan man äta den?"Gabriel "Jodå de är fina på bordet men jag tycker de är väldigt dekorativa under köksbordet också... och de är jättekul att bära omkring på..."Lilla Issy har fullt upp med att hålla koll på sina bröder och mig som packar upp saker ur påsarna.
Issy "Har du köpt nånting som man får äta matte?"Lucas "Hur gör man om man vill ha en vörtmacka?"Issy tycker att spaljén är jättemysig att sniffa på...och gnugga kinderna på.Hon nöjer sig faktiskt så och försöker inte ens bita i den (peppar, peppar!)Gabriel "Du måste ju titta på mig också, du glömmer väl inte mig matte?"Lucas "Nu vill jag ha någonting att äta, och så måste du bära mig också matte!"

5 kommentarer:

 1. Hehe underbart! Mest njöt jag av skrikbilden på Gabriel , din relation till honom påminner om mig och min Ibsen. Jag tycker lika mycket om de alla, men de sitter på olika platser i mitt <3
  God jul från oss!

  SvaraRadera
 2. God Jul på er! Klart man måste undersöka! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Åh vad är det med oss och blommor? *fniss*
  Kan det bero på att de luktar och är färgglada?
  Jaa, jag vet då rakt inte *fniss*

  God fortsättning önskar jag i alla fall er :)

  SvaraRadera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K