tisdag 8 januari 2013

Uppdatering: skadade pojkar

Lucas blev snabbt sämre igår kväll, nosen fylldes med tjock slem och andningen började pipa igen. Jag ringde Västra Djursjukhuset tidigt i morse och vi fick en tid redan vid lunch så idag har Lucas blivit sövd och fått nosen renspolad igen.

Den här gången hade han en massa äckligt i höger nosborre (heter det så?), det verkar som om viruset slår till i vänster resp. höger varannan gång. Det är otäck att det kommer så snabbt, på måndag morgon var han relativt pigg och andades jättefint, kl 12 började han snora lite grann. 24 timmar senare än nosen full av äckligt kladd som han inte får ut själv.

En ny odling är tagen idag och vi fortsätter med penicillin och kortison i injektioner på sjukhuset hela veckan.


Positiva nyheter:

Lucas fortsätter äta själv och att jag t.o.m. hörde honom vara uppe och äta på natten. Det är så härligt att se att aptiten kommer tillbaka. Han är också mycket kelig och sällskaplig men naturligtvis trött och han rör sig som en liten gubbe.

Lucas mår väldigt mycket bättre när han får nosen spolad och han kommer att få hjälp med det igen om han blir tät. Det känns skönt att veta att det finns hjälp att få.

Gabriels mage verkar tåla Metacam, jag var orolig för att den inte skulle det eftersom han lätt blir dålig i magen. Han haltar lite grann ibland men i det stora hela verkar han må mycket bättre redan.


9 kommentarer:

  1. Vilken osis Lucas verkar ha med sitt snörvlande :(
    Tur att ni bor nära det där sjuka huset så ni snabbt kan komma dit om Lucas behöver spola nosen :)
    Skönt att Gabriel inte fått mag-ras av Metacam och du ska se att han snart slutar halta !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu när vi måste åka ofta inser jag verkligen värdet av att ha veterinären nära.

      Radera
  2. Nu hoppas vi att det går åt rätt håll. Stackars Lucas så jobbigt för honom. Skönt att Gabriels mage klarar meducinen. Tröstbuffar

    SvaraRadera
  3. Oj så kämpigt du o katterna har det. Nu måste det snart vända.
    Ska vaccinera min Lucy i dag, skulle ha gjorts i december men tiden bara sprang iväg. Din blogg tjänade som påminnelse. Ja jag vet att katter kan få influensa i alla fall, det har jag varit med om, men utan vaccin är ju risken större.
    Vi fortsätter att hålla tummar o tassar. Hälsn Elisabeth o somalikatterna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad bra att bloggen funkar som påinnelse.

      Hade inte Lucas varit vaccinerad hade han inte klarat sig så här långt så du har rätt i att det är jätteviktigt att inte missa vaccinationerna.

      Radera
  4. Här fortsätter vi att hålla tassarna/klorna (matte håller tummarna)
    Lite uppmuntrande spinning och svansdans skickas härmed.
    Mats och Stig

    SvaraRadera
  5. Matte fick afasi i sina fingrar i förra inlägget, den tokan! :-))
    Fåse om hon kan stava rätt nu då, fast vi är vana och luttrade.

    SvaraRadera

Agnes

Jag bloggar så sällan men tycker själv att det är roligt att kika in ibland och titta på bilder från förr.  Jag har tänkt flera gånger i hös...