onsdag 4 december 2013

Faktumlotten på Västra Djursjukhuset

Västra Djursjukhuset i Göteborg har en gång om året öppet för hemlösas djur och till stöd för detta kan man i år köpa faktumlotten på djursjukhuset.

En lott kostar bara 10 kr och för oss känns det som en väldigt fin sak att stödja så vi har valt att lägga pengarna som annars skulle gått till att köpa julgodis till katterna (Issy och Gabriel höll på att svimma när jag förklarade det för dem ) på faktumlotter i år.Så här står det på lotterna:

"En gång om året så öppnar vi djursjukhuset för att kunna ge gratis vård, hälsoundersökningar, kost och rådgivning till de som aldrig annars kommer till vårt sjukhus.

Varje litet bidrag betyder mycket för att ge akut hjälp till de hemlösas husdjur. hjälpen administreras genom Faktum som gör samtliga bokningar hos oss.

Tack för ditt engagemang!

Västra Djursjukhuset
faktum

BG: 455-2758"


Entrén
Lotterna köper man i butiken men tänk på att ta med kontanter då man måste betala dem kontant.

Lägg till bildtext
Man får välja om det är en katt eller en hund som ska ha lotten och så skriva sitt och djurets namn och telefonnummer på alla lotter. Jo ni läste tyvärr rätt, man ska skriva på alla lotterna. 
Det blir mycket att skriva om man vill köpa flera lotter.

Lite jobbigt tyckte jag som hade bestämt mig för att köpa lotter för tre hundra innan jag insåg vilket jobb det skulle kräva. Det slutade med att jag köpte 20 stycken och lovade mig själv att sätta in mer pengar på deras bankgiro istället. Jodå, ibland är jag riktigt lat.


Hund- respektive kattlotter.

Vinster
Visst är det kul om vi skulle ha tur och vinna men framför allt känns det gott att veta att vi med små medel kan få vara delaktiga i att hjälpa en liten katt eller hund och deras människa att få må lite bättre. 

Kvitton på lottköpen.

Oroliga läsare kan jag passa på och lugna också, självklart ska katterna å en massa gott att äta i jul. 
Eftersom matte slutade äta godis i januari lägger vi lite av pengarna jag själv skulle köpt julgodis för på Faktumlotter. 

Issy och Gabriel ska få sina älskade gottisar flera gånger om dan, annars är det ingen riktig jul häsar de! 

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Vi på kattsajten har sammanställt en länklista över Sveriges kattbloggare – och du är en av bloggarna vi har lagt till på listan! Du hittar länklistan här: http://www.hemmetsjournal.se/katt/Hem/Lankguide/. Länka gärna tillbaka till oss! Mvh Ingrid, Hemmets journal/kattsajten.
  Din kommentar inväntar granskning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var kul att hamna på listan.

   (Jag lärde mig dessutom någonting nytt, att se till att rätt namn står på headern ;) )

   Radera
 2. Kanske åka dit & köpa några lotter:)
  Ser att du också fått din blogg på hemmets journals kattsajt:) kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det :) Jag brukade skänka pengar till Rädda barnen innan det kom fram att deras pengar inte går dit de ska. Här vet jag ju att de hemlösa faktiskt får hjälp, det känns mycket roligare att försöka hjälpa till då.

   Radera
 3. Svar
  1. Visst är det, jag hoppas de fortsätter med det nästa år :)

   Radera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K