torsdag 23 augusti 2012

Lucas har skadat sig på halsen del 1

Jag märkte inget när det hände så jag vet inte säkert hur han har skadat sig men han har ett stort rektangulärt sår på strupen.

Såret är alldeles för rektangulärt för att kunna vara efter ett bett men eftersom jag inte hittade några märken eller tappad päls någonstans i lägenheten misstänkte jag först stackars Gabriel eftersom han hade lite brun päls i mungipan. Det som starkt talade emot att det skulle vara Gabriel var att alla katterna var sams och det inte fanns några tecken på bråk alls.

Jag kom hem efter jobbet, hälsade på alla katterna och vet säkert att ingen av dem var skadad. Jag pratade sedan i telefonen i ungefär en timme samtidigt som jag körde diskmaskinen och när det var klart gick jag en promenad. Efter en timme när jag kom hem hade Lucas en stor kal fläck på halsen.

Dag 1 precis när skadan inträffat 16 aug.


Dag 3. Området runt såret är nytvättat eftersom det blivit lite kladdigt. Efter sårrengöringen satte jag på stackars Lucas en krage eftersom han först nu börjat klia på såret, det kliar nog när det läker.


Bilden visar var såret sitter och togs strax innan Lucas var tvungen att bära kragen.


Det var i ungefär samma veva som jag fattade vad som hänt, Lucas brukar ofta ligga ovanpå min bänkdiskmaskin och värma sig och när jag öppnar luckan värmer han sig på ångan. Den här gången låg solen på i köket och det var varmt i rummet, jag tror att han helt enkelt inte kände hur varmt det blev och brände sig på ångan.

Såret sitter precis där han brukar lägga halsen vid luckan så i fortsättningen kommer jag inte att öppna maskinen förrän värmen avtagit oavsett hur mycket trion älskar sin diskmaskin.

Fortsättning följer.

12 kommentarer:

  1. stackarn,hoppas han blir bättre snart, funkar det med tratt, hamnar den inte mitt i såret? Jag tänkte redan i början på inlägget, diskmaskin-ugn-eller nån elpryl...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag har ju haft samma diskmaskin i flera år så tanken slog mig inte ens, jag tänkte på den som säker.

      Tratten hamnar en bit under såret så det har gått jättebra även om Lucas naturligtvis helst skulle vilja vara utan den.

      Radera
  2. Stackars , stackars Lucas :(
    Hoppas han blir av med fåntratten snart :)
    Kan vara väldigt varm den där ångan som strömmar ut från diskmaskiner säger matte.
    Jag har ingen aning för vi har ingen sån maskin här hemma.
    P.S Min matte delade faktiskt kycklingvingen i lederna , men inte gnagde jag på vingen för det :)
    Får se till att hon delar upp det i små bitar nästa gång !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lucas tackar för sympatierna :)

      Du får testa ett par gånger till så inser du vilken delikatess det är, Gabriel trodde också att jag var galen först men nu ylar han varenda gång jag tar fram rått kött :)))

      Radera
  3. Stackars liten Lucas! Hoppas du slipper tratten snart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lucas tackar!

      Visst ser såret stort ut? Jag höll på att ramla baklänges när jag först såg det.

      Radera
  4. Stackars skållad kisse! Han får ha en snygg kravatt! Puss till Lukas från Anna

    SvaraRadera
  5. Majken hade ett liknande en gång, som ett brännmärke, som vi kan få när vi bränner och mot tyg? Det såg ju fint ut såret på Lucas iallafall :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var inte djupt som tur är och det läker fint. Skrubbsår tänkte jag aldrig ens på men det borde de ju också kunna få förstås. Minns du hur lång tid det tog innan pälsen växte ut igen?

      Radera
  6. Stackars Lucas. Måste gjort himla ont! Het ånga är ju inte skönt. Massor med krya-på-sig-kramar till sjuklingen!

    SvaraRadera

Agnes

Jag bloggar så sällan men tycker själv att det är roligt att kika in ibland och titta på bilder från förr.  Jag har tänkt flera gånger i hös...