lördag 18 augusti 2012

Ampellilja eller kattknark?

Jag trodde det var vanliga ampelliljor jag köpt hem men katterna blev fullkomligt galna och betade som vrålhungriga kor på vårbete.


Lucas "Sniff, sniff! Åh herregud det är ju godis Måste äta!"


Lucas visar upp ena vampyrtanden.


Växterna fick flytta längst upp på badrumsskåpet efter en stund för katterna åt och spydde om vartannat, nån måtta måste det ju finnas.

6 kommentarer:

 1. Håller med. MIn lilja har dock hållt sig länge den här gången, men snart snart är den död. :-)
  Tazz&Kram

  SvaraRadera
 2. Min Ibsen var också galen i ampellilja, sen läste jag i huvudet på en katt boken att de kan blir som drogade av ampellilja och det kan leda till kronisk slöhet. Jag vet inte jag, märkte inte det på mina katter, vet ingen annan som upplevt det heller.
  När jag började med barf så fick jag veta att kattens tänder inte kan mala gräs i mindre bitar och därför kräks de uppp det istället för att det gör nytta i deras små magar. Nu när jag barfar så mixar jag ner det gröna i deras mat istället, färdigstrimlat och klart för magen! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina blir inte påverkade men tycker tydligen att det är fruktansvärt gott, nu har de tuggat på andra växter efter att jag flyttade bort liljorna :(

   Radera
 3. Här är det overkligt poppis med ampelliljor, speciellt om de är "färska". Fast det är klart, allt grönt har ju vart poppis här hemma ;) Doddo har vart den som vart värst, hon tar ett stadigt tag men tänderna i blomman så nära jorden som möjligt och bär iväg med hela blomman till ett bra ställe att sitta och smaska i sig den, har hittat krukväxter lite varstans i huset där dom absolut inte ska vara ;)
  Har under åren med katterna inte kunnat ha blommor (har ju försökt några gånger, då har jag fått gå på blomjakt för att hitta mina krukväxter), de har ätit ALLT. Fann dock att orkidéer inte var goda, de har aldrig testat smaka på dessa! Behöver jag säga att jag så gott som bara har orkidéer... Men märkte nu i dagarna att även höstglöd går utmärkt, de har inte rört dem alls! Kul att kunna ha något mer än orkidéer! Får se hur länge det håller i sig.
  Jobbigt när de börjar, speciellt om de inte gjort det innan. En stooor låda med kattgräs inne kan göra mycket nytta (egen erfarenhet ;) ), så lite och testa om de lämnar växterna ifred efter de fått det! Eller ta in gräs utifrån nu om du har möjlighet till det, brukar vara uppskattat om något!

  SvaraRadera
 4. Jag som trodde mina katter var tossiga! De jämnar ampelliljan efter krukkanten som om de vore två kor på grönbete! Jag har ampelliljor utplacerade lite här o där i lägenheten till katterna!

  SvaraRadera
 5. Hej
  alla kattvänner!
  Snälla kära söta vänner
  katter behöver få tugga kattgräs, vetegräs, el. som jag plockar färskt gräs ute under säsong, har nu även köpt ampelilja efter råd av veterinär!
  Min ena katt är nu 14 år och har svårt att få upp hårbollarna!
  Katter är väldigt rena av sig och tvättar sig dagligen men sin sträva tunga! Hur mkt. hår tror ni de får i sig??
  Det förstår ni väl att hårbollarna måste upp!

  Keep it up! for the cats!!
  hälsar
  Chris

  SvaraRadera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K