onsdag 7 juli 2010

Tredje dagen

Nu har vi flyttat till nya lägenheten, allt är huller om buller men katterna verkar ha funnit sig bra till rätta även om de surar för att de inte får vara i köket ännu. Jag målar i skåpen och eftersom jag vet precis hur nyfikna och snabba katterna är håller jag köksdörren stängd.

Sista kvällen i gamla lägenheten. Issy och Lucas tyckte det var kul att vara med och packa det sista och den natten sov de bra. Jag fick väcka dem och försöka få dem att äta kl 06, sen lämnade jag först Issy och Lucas och slutligen Gabriel i köket i nya lägenheten.

Alla katterna var väldigt oroliga första morgonen och det var många höga klagorop första timmarna. Jag försökte vara så mycket som möjligt med trion i köket och så länge jag var där var de ganska lugna men så fort jag gick blev de alldeles ifrån sig. Efter någon timma bestämde jag mig för att torka ur i köksskåpen och det tyckte alla tre var så spännande att de nästan glömde bort att vara oroliga.

Så här låg de när flyttkillarna var i lägenheten.
"Vi låtsas att vi är hemma och sover i godan ro..."Flyttkillarna jobbade snabbt och så fort alla lådor och möbler var på plats släppte jag ut katterna. De var oroliga och sprang fram och tillbaka och ville vara med mig hela tiden.

Första dagen och natten var alla tre tvungna att följa med mig vart jag än gick så varje gång jag gick på toaletten eller ut i köket för att ta nåt att dricka så hade jag en liten trupp efter mig. Gabriel var så trött att han nästan skelade men också den som var mest efterhängsen och mammig. Vart jag än gick så var han inte mer än en meter ifrån mig frivilligt.

Idag är det tredje dagen i lägenheten och katterna verkar känna sig hemma, de sov bättre inatt också och de måste inte följa med mig överallt hela tiden. Bara nästan hela tiden :)

När man är en liten sprallig siames har man mycket spring i benen och har svårt att vara stilla.

Gabriel har gått omkring med en bit papper på nosen en bra stund nu.
"Bara jag får vara hos min mamma så är allt bra".

6 kommentarer:

 1. Skönt att ni alla börjar känna er hemma på nya stället. Fina bilder. Fast en bild var läskig! När missarna undersöker städskrubben ser det ut som ett trollkarlstrick. Har någon satt en bräda genom Lucas? *funderar* Eller är det matte som trickfilmar? ;) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. :D Jag såg inte det förrän du sa det, det är en ihålig skiva i skåpet och Lucas gick genom hålet :) Jag är inte säker men tror att just städskåpet ska bytas ut och det behövs verkligen, hyllorna rasar bara man tittar på dem.

  SvaraRadera
 3. Vilka fantastiskt fina katter du har! De verkar så mysiga.

  SvaraRadera
 4. Tack :) De är jättegoa att ha att göra med.

  SvaraRadera
 5. Härligt att se hur de små är precis som barn...hehe. Tänk om de kunde spelat lite wii ;-)

  SvaraRadera
 6. Ja jösses, det hade varit smidigt att kunna sätta dem framför tv:n några timmar ibland :)

  SvaraRadera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K