söndag 3 juni 2018

Trädgårdsmästare Greta

Den här helgen har vi städat ut och möblerat om och försökt hålla oss aktiva i värmen. Jag vill försöka hitta på roliga saker för småtrollen och försöker att inte fastna i ledsna tankar.

Jag har nästan inte haft några växter hemma sedan Issy blev allergisk men nu kände jag att det var dags att köpa lite fint igen och göra det lite mysigare. Jag hade gett bort skott på min favorit-Paula innan jag kastade dem så nu ringde jag och visst kunde jag få ett par plantor ifrån mina fina St Paulior.

Efter att ha läst på Blomsterlandets hemsida om vilka växter som inte är giftiga för katter åkte jag iväg med en liten inköpslista och jag fick besök som hade med sig skott ifrån mina Paulior.

Småtrollen blev väldigt nyfikna när jag kom hem med en påse med växter.


Greta "Vilken tur att jag är med och hjälper dig matte, jag ska bli trädgårdsmästare så jag kan redan det här vet du!"


Det blir söligt när man planterar med småtroll som assistenter men oj så kul de hade och jag med. Fast jag har fått skälla på dem flera gånger, det är inte meningen att man ska äta upp blommorna bara för att de inte är giftiga!


Jord högt och lågt men vi blev klara till slut och Greta var väldigt nöjd med sig själv.


Tre blommor på plats. Jag ska köpa lite lecarkulor imorgon och plantera resten.4 kommentarer:

 1. 😄 köpte blommor till balkongen, men de blev inte långvariga pga några som lekte kossor😡 Nu har jag inga blommor därute. Hoppas dina går vara kvar:)
  Jill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju det där med att blommorna ska vara fina att titta på också. Jag köpte en bergspalm också och den ser rätt tilltufsad ut redan. Vi får väl se om de vänjer sig och tröttnar på att beta :)

   Radera
 2. Vad mysigt att fixa och greja med såna goa hjälpredor. Roligt att dom är så nyfikna och ska vara med på allt. :-)
  Tänkte på inlägget innan om Sigvard. Får man klappa på hans mage utan att han blir arg? Hans mage är ju alldeles oemotståndlig.<3 Jag har varit med om att när jag klappat en katt på magen har jag haft alla klor och även tänderna i armen. Så det verkar inte alltid så uppskattat. Hundar däremot älskar alltid att bli kliade på magen. / Anne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katter generellt visar inte magen för att man ska röra den, instinktivt kan de känna sig hotade om man rör den eftersom de är sårbara där vid angrepp. Sigvard tycker om att bli klappad på magen om jag gör det, han kanske skulle känna sig lite mer utsatt om någon han inte känner gör det men jag vet inte. Greta ligger sällan och visar magen, jag får gärna klappa hennes mage men hon ligger inte och visar upp den så.

   Radera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K