onsdag 31 augusti 2011

Boktips: Katt i huset av Doreen Tovey
Jag köpte boken på svenska i maj -93 och blev än mer förtjust i siameserna för varje sida jag läste, Doreen beskriver sina katter som ett gäng busar som vänder upp och ner på hennes hem samtidigt som de dränker sina människor med kattkärlek och jag bara visste att en dag skulle jag ha en egen liten flock långnäsor.

Efter en flytt försvann boken och jag köpte i brist på annat hem ett exemplar på engelska från amazon. Senare hittade jag mitt original gömt bakom andra böcker och jag måste säga att jag trots att jag numera oftast läser på engelska så föredrar jag i det här fallet den svenska utgåvan men det är kanske för att det var så jag läste den först.

Boken rekommenderas varmt men en liten varning måste utfärdas, trodde du att du ville ha en långnäsa innan du läste boken så kommer du att veta att du behöver en efter den här läsningen.

10 kommentarer:

 1. Tack för boktipset !
  Får väl ta risken ;-)

  SvaraRadera
 2. Gör det om du hittar den, jag har hittills aldrig stött på en kattälskare som inte gillat boken :)

  SvaraRadera
 3. lillie både vill och inte vill läsa böckerna nu. Hon vill läsa om mysiga långnäsor, men... hon fick precis påminna sig själv om att kattkvoten här hemma är fylld, när hon såg den underbart vackra grå kissen i artikeln från Södertälje katthem. Att behöva en liten långnäsa förutom den gråa damen, dä blir jubbigt dä...

  Fast vi tror nog att hon letar reda på böckerna i alla fall...

  SvaraRadera
 4. HAr du sett på siames i fokus? Där finns en låååång tråd om denna bok som inte ges ut mer. Din bok är värd guld :-)

  Kram Bella från Malmö

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset Bella :) Jag brukar undvika den sidan eftersom jag bara måste klicka på alla omplaceringar och kattungar säljes där och så tänker jag att "Jo men jag har ju plats för en till..." men nu var jag ju tvungen att kolla :)

  Synd att boken inte finns att köpa på svenska, den är verkligen söt :)

  SvaraRadera
 6. Jag förstår precis hur du menar lillie, det är svårt att låta bli att lockas att skaffa fler småttingar :)

  SvaraRadera
 7. Har också läst denna bok (har för mig att jag har den svenska utgåvan någonstans i någon bokhylla). Den är verkligen jättesöt och rekommenderbar!

  SvaraRadera
 8. Nu blev matte jättenyfiken, ju. Får se om det går att hitta boken någonstans. På bibliotek, kanske? Attans att kattböcker ska vara så svåra att få tag på. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. Ja! Den var riktigt underhållande den boken. Älskade den. / Anne.

  SvaraRadera
 10. Som jag skriver på forumet, så ring ditt bibliotek och be dom kolla var i Sverige denna finns.
  Be dom skicka hem den till ”ditt” lokala bibliotek. Älskar svenska biblioteken, det är så organiserat! Wihooo! It rocks!
  Jag fick tag i böckerna idag, som jag lääääängtar!

  Kram fr Bella i Malmö

  SvaraRadera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K