söndag 22 augusti 2010

Getingproblem

Gabriel lyckades äta upp en geting och blev stucken på höger sida av överläppen för nån vecka sedan. Precis när sårskorpan lossnat och han börjar se normal ut igen så ger han sig på en geting till.

Den här gången såg jag hur det gick till men Gabriel sprang fram så snabbt att jag nästan inte hann fatta vad jag såg. Han smockade till getingen ett par gånger med tassen och sen studsade han iväg ut i hallen och slog samtidigt frenetiskt på vänster kind med tassarna. Han knep ihop vänster öga totalt och jag trodde först att han blivit stucken i öget men såg sen gadden på kindkudden.

Så fort jag försökte röra vid honom fick han ryckningar och jag kunde inte hålla fast honom. Till slut hämtade jag ett badlakan och svepte in honom i, sen kunde jag ta bort gadden. Han lugnade sig ganska snabbt när gadden väl var borta och han åt lite godis och drack utan problem. Han har ingen feber och gnuggar mer än gärna kinden mot min hand så han har nog inte överdrivet ont men jag har fortfarande hjärtat i halsgropen...
Som pricken över i lyckades han bryta loss sin trasiga klo och jag trodde ett tag att han brutit hela tån och att jag skulle behöva åka in akut med en halvblind katt med ruttnande tår. När jag lyfte loss den lösa klon såg jag att det kommer en ny och fin liten klo inunder, precis som på oss människor när vi klämmer en nagel illa.

3 kommentarer:

  1. Naaw lilla kissen får ta det lugnt. Tur att det ändå gick hyfsat bra :)

    SvaraRadera
  2. Naaaw, söta lilla knaskatt du måste vara rädd om dig

    SvaraRadera
  3. Men lilla kissen...

    SvaraRadera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K