torsdag 20 januari 2011

En liten otursfågel

Ännu en gång har Gabriel lyckats skrämma slag på mig!

Sent i tisdags kväll hittade jag honom med en liten rispa och ett skrapmärke på vänstra noskudden, det är egentligen inte något ovanligt hos Gabriel som tycks tro att han kan klättra överallt och att hur man än hoppar så kommer det att gå bra men man blir ju ändå alltid orolig när han har skadat sig. Jag tvättade ren kinden och tyckte att han var som vanligt i övrigt.

Hur som helst, på onsdag morgon såg det inte ut att vara något särskilt med kinden men när jag kom hem trött och hungrig efter skolan igår möttes jag av en smådeppig liten balines med en ca 1 cm tjock kula under hakan. Jag kollade så att han var ok i munnen och att han åt och drack som vanligt och ringde sen och pratade med veterinären som trodde att det troligen var så att Gabriel bitit i något han inte tålde. Vi fick en tid till undersökning idag torsdag eftersom det inte bedömdes som akut. Jag sköljde ren hakan och munnen på Gabriel med vatten och han verkade rätt pigg och ville dessutom gärna ha godis.

Idag på morgonen var han precis som vanligt igen och svullnaden är helt borta men jag hittade en avbruten bit från min Aloe Vera under köksbordet, troligen är det den han har bitit på och stuckit sig.

Stackars Gabriels haka är nästan dubbelt så tjock som vanligt.Why the long face?Boven i dramat?

6 kommentarer:

 1. Men lilla älsklingen!

  Det märks att han är uppvuxen med Aragorn. Aragorn hoppade också gärna än bäst. "Allt löser sig" var hans måtto.

  SvaraRadera
 2. Ojdå, lilla liten!
  Mvh Bella i Malmö

  SvaraRadera
 3. Ja Gabriel är en riktig optimist och tycks leva efter samma motto som Aragorn, han tror att han kan allt och att allt är en bra idé. Som tur är har han bra läkekött så det har aldrig blivit mer än en rispa i huden förutom i somras när han åt getingar men t.o.m. den svullnaden la sig snabbt och utan komplikationer.

  Idag är han precis som vanligt igen och klättrar på spisfläkten i jakt på godis :)

  SvaraRadera
 4. Lille plutten att sätta i sig allt!

  SvaraRadera
 5. Åh han ser ut som vincent i skönheten och odjuret :-)
  Hoppas han mår fint nu!
  Varma hälsningar
  Anna

  SvaraRadera
 6. Ja jösses, han såg ut precis som Vincent! Fattar inte att jag inte gjorde den kopplingen själv för jag följde ju serien en gång i tiden :))))
  Han ser ut som vanligt nu iaf min lilla skruttgubbe.

  SvaraRadera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K