lördag 28 april 2018

Gabriel är sjuk

Det har varit något i ett par dagar nu som jag inte riktigt har kunnat sätta fingret på, jag har funderat på om jag ska kontakta veterinär men har inte riktigt vetat vad jag skulle säga var fel. Han har ätit och druckit bra och skött magen och varit med och lekt när jag har tagit fram vippan men något har ändå känts fel.

I morse väckte han mig genom att skaka på huvudet och så såg jag att örat hängde. Det rann lite ur örat och han luktade konstigt, väskan var lite gulaktig så jag ringde Västra och fick en tid på förmiddagen. 


Gabriel har en akut öroninflammation och det rinner var ur örat och inne i svalget vilket innebär att trumhinnan är sönder. Han sövdes, örat spolades och rengjordes och jag var med när veterinären undersökte öronen och svalget.

Nu ska han stå på örondroppar och antibiotika i 10 dagar och så ska jag göra ren öronen enligt behandlingsschema. Det finns en risk att han förlorar hörseln på örat men viktigast är naturligtvis att han får må bra igen min lilla skruttgubbe!

Älskade lilla trollunge vad du skräms. Och vad snäll du är hos veterinären. Finaste killen!


Groggy efter sövningen.


Småttingarna tar emot Gabriel när vi kommer hem. Sigvard fräste lite i början för Gabriel luktar väldigt fel. Greta vill väldigt gärna få lukta i örat på honom.Nu har vi sovit middag tillsammans och Gabriel har fått medicin och druckit lite vatten. Han har varit med i köket och tiggt mat på kvällen men åt knappt något. Sövningen kan sitta i och påverka tills inatt så jag försöker hålla mig lugn och tänka positivt.

Mår han inte betydligt bättre inom 5 dagar ska jag ringa veterinären igen.

Håll tummarna för oss nu!

4 kommentarer:

 1. Lille gubben.<3 Hoppas han mår bättre idag och har bättre aptit. Och hoppas han läker fint och är sig själv snart igen. Håller tummarna och tänker på er! Stackars fina Gabriel.

  Översta bilden är så fin. Han ser inte det minsta obekväm eller orolig ut att vara hos veterinären. Ser ut som han äger stället! / Anne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nu har Gabriel ätit flera gånger. Jag var uppe klockan 05 och då villa han ha mat så han fick en liten portion och sen har han ätit klockan 8 och klockan 10.

   Han är trött men väldigt sällskaplig och kelsjuk och börjar se piggare ut när han är vaken.

   Greta är väldigt fascinerad av örat och vill hemskt gärna vara där och slicka, veterinären sa att det inte är farligt för henne men usch vad äckligt.

   Jag ser inte fram emot att behöva göra rent örat idag men det måste ju göras, tur att Gabriel är så snäll.

   Jag har lärt mig att det är bättre att komma lite tidigare till veterinären så att han får springa runt i rummet en stund innan personalen kommer och ska undersöka honom. Då lugnar han sig och tycker det är ganska trevligt att träffa dem. Han brukar alltid charma personalen.

   Radera
 2. Härligt att se dina fina katter.
  MVH Inger(dotter till Erik Johansson)om du kommer ihåg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Inger, visst minns jag dig, vad kul att du hör av dig här. Hoppas allt är väl med dig och de dina.

   Radera

En liten november-update

Vi har fullt upp här hemma.  Till exempel ser vi på tv… och så måste vi vila mycket förstås.  Sen gäller det att ha koll på disken. Matte ha...