tisdag 7 februari 2017

Ensam kille söker?

Hur mår lilla Gabriel? 


Han springer inte efter mig hela tiden, ibland går han och lägger sig igen när han har ätit frukost och bryr sig inte alls om att jag är hemma och att han kan ligga hos mig i soffan. Då är han som han var när Issy fortfarande fanns, lugn över att vara ensam någon timme.


Andra dagar vankar han fram och tillbaka och ropar på en kattkompis som aldrig kommer tillbaka...


Han älskar fortfarande att åka tvättpåse varenda gång jag har tvättat, vi har vår ritual och han blir alldeles överlycklig när han hör prasslet ifrån påsen.


Han har precis börjat träna yoga också även om hans favorit verkar vara lukta matte i näsan när hon försöker träna...


Hans favoritsovplats är fortfarande Issys kudde och han har fått hennes vetekudde att luta sig emot så det inte blir så tomt.


På nätterna sover han nära mig, ibland försöker han ligga i hög också men det funkar inte riktigt när jag är typ 100 gånger större än honom... Det märks verkligen att han saknar att sova tätt intill sin Issy.


Hur vet man om ens katt vill ha en ny kattkompis eller bara saknar sin livskamrat? Han kanske inte alls vill ha en ny konkurrent här hemma. Usch vad det är svårt att veta, jag är orolig för om han går omkring och ropar när han är ensam. 
Tänk om han är ledsen hela dagen när han är ensam.

6 kommentarer:

 1. En katt som gärna sover i hög vill nog ha en liten vän ❤️. Så skulle iallafall jag tolka det. Det blir ju såklart tomt för honom när den han är hemma med hela dagarna har försvunnit. Blev så ledsen när jag läste det förresten, beklagar er sorg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ellen, jag kan fortfarande inte riktigt ta in att hon är borta.
   Jag tror att han vill ha en kattkompis när han är ensam men jag är inte lika säker på att han vill dela mig med någon annan katt. Fast jag vet inte.

   Radera
 2. 💗stackars Gabriel😢
  Han skulle nog bli glad av att få en kompis, tror jag. Att kunna få ligga i hög igen:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det och funderar fram och tillbaka, jag är lite rädd att få ytterligare en som blir sjuk.

   Radera
 3. Finaste, sötaste, underbaraste Gabriel. Tänk om du kunde berätta för din matte om du vill ha en kompis eller inte. Visst låter det som att du saknar att ha en myskompis att sova hög med och umgås med när matte inte är hemma. / Anne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men precis och om vi ska försöka igen, vill han ha en kille eller en tjej till sambo... Hur sjutton vet man?

   Radera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K