fredag 23 mars 2018

Gabriels hälsa

Gabriels har fått njurproblem de senaste månaderna och fått byta foder och de goda nyheterna är att hans njurvärden var bättre idag men nu bråkar kalciumvärdet. Blodtrycket var bra iaf och vi ska tillbaka för nya prover om 4-6 månader, blir han sämre får vi ringa tidigare. 


Det är skönt att stryka sig mot mattes skor när man känner sig liten.


Stackars Gabriel fick åka till sjukhuset två gånger idag eftersom de första provsvaren innebar att han behövde ta ett rör blod till och ta blodtrycket. Vår snälla veterinär slog nästan knut på sig för att hinna med prover och lab och uppföljningar på en och samma dag, dessutom gillar Gabriel henne massor så hon fick stå ut med att bli täckt av päls och bli väldigt buffad på.

När man känner sig ynklig och rädd är det gott att få krypa ihop hos sin Greta...


till och med att få ligga under hennes tass. 


4 kommentarer:

 1. Usch vad tråkigt!
  Jill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns väldigt otäckt, han är ju inte så gammal ännu men det känns som om det börjar gå utför nu :(

   Radera
 2. Vad innebär kalciumvärdet för hälsan? Hoppas proverna nästa gång är bra hel igenom. Bästa Gabriel ska ju må bra. / Anne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara en indikation på att han har eller håller på att få fel på hjärtat eller att han har tumörer i kroppen, det kan också vara så att han är en av de katter som bara har högt kalcium. Blodtrycket var jättebra trots att han var stressad så vi avvaktar 4-6 månader och ser hur hans värden ser ut då. Det finns fortfarande en möjlighet att hans njurar blir bättre när han stått på njurmaten lite längre.

   Radera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K