torsdag 15 augusti 2013

Ny mat till kräsna småttingar

Långt borta är de dagar då mina små åt precis allt de kom över. 

Bozita som jag helst vill att de ska äta fnyser de åt, Mjau tetra vill de inte heller ha och nu duger inte ens Icas färs på burk. 

Som tur är har Ica kommit ut med kattmat i påsar och Issy och Gabriel älskar dem. 


Nej förresten det finns ju en sak till de vill ha, en sån här att tugga på. Helst levande också men det tycker inte jag är någon bra idé till katternas stora förtret.


Det är bara en av boxarna som inte innehåller fisk eller skaldjur men det finns 4 olika smaker i boxen och katterna älskar allihop som tur är.


Issy demonstrerar att boxen funkar alldeles utmärkt att klia sig på också.


Oemotståndlig mat om man får tro lillan och fjant.


Smidiga portionsförpackningar, glöm allt vad konservburkar och tetror heter.


Så här glad blir man när man ser påsarna.


Mums!


12 kommentarer:

 1. Mina är oxå kräsna:( vill inte ha bozita eller mjau. Pussi eller.. Felix från zooplus går bra:) inte det bästa, men blötmat iallafall.
  Applaws torrfoder är bra oxå. De äter tyvärr mest av det.
  Oj! Portionspåsar! Blir det inte dyrt!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag betalar mellan 35 och 38 kr/box och det är 12 påsar i varje box så det kostar runt 12 kr/dag för båda + att de får annan nattamat. Nu har jag ju bara två katter och det är ganska stor skillnad i kostnad för mat redan där.

   Det finns ju helt klart billigare alternativ men huvudsaken är att de får mat de gillar tycker jag, det är så himla tråkigt att ställa fram faten och mötas av en liten eländig Issy-nuna med rynkad nos och eländiga ögon.

   Pussi och Whiskas har jag på min menatala lista över saker jag väl får testa om inget annat duger. Visst, de äter ju allt om de måste men jag vill att de ska se fram emot maten med glädje.

   Radera
 2. Färskfoder eller barf då? Mina får emmzo färskfoder och oxhjärta som bas. Sen lite annat smått o gott som kaninskrov o sånt :) hört talas om det innan? Rått is the shit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ger rått kött varje vecka men inte som basmat. Jag barfade nog ungefär 50% i början när man kunde köpa Jipotimas kattkorv som bas men jag tyckte det var svårt och jag var rädd att de skulle få brist på något.

   Emmzo färskfoder har jag aldrig hört talas om, var köper du det?

   Radera
  2. Fasen nu skrev jag jättelångt så försvann det! Jag ger iaf extrs hjärta så dom ska få i sig taurin. Mina mår jättebra på färskfoder! Blandar jag rått och torrfoder så spyr min ena jättemycket.

   Jag köper emmzo på göteborgs hund och katt, där har dom det mesta :) kan rekommendera pommys kaninbitar och vanligt kaninskrov (iaf revben, eftersom dina katter har lite svårt att tugga). Mina älskar kanin över allt annat!

   Detta kan jag prata om i evigheter.. ;D

   Radera
  3. Tack för tipset, jag var inne och kollade på deras hemsida nu och butiken ligger ju t.o.m. nära där vi bor så dit måste jag absolut åka :)

   Radera
 3. Mina 4 knäppgökar ratar även de Bozita (både torr & blöt), Mjau.
  Här funkar enbart RC foder & Pussi blötmat på burk, enbart fisksorterna *suck*
  Kräsna? En aning ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vi curlingmattar gör allt för att hitta något som duger åt dem :)

   Radera
 4. Barf är nog jättebra - men alla mina utom orientalen ser mycket skeptiska ut när det ligger något rått på faten (de förstår inte sitt eget bästa!). Vi ger mager-torrfoder till de 3 siameserna och fetare njur-torrfoder till orientalen. För att han skall äta toppar vi med mjukmat i påsar (från Lidl) och då blir alla glada! Kostar nog som ICAs tror jag.
  Vår boxer äter hälften barf/vom och är jätteglad för det!
  Kram, Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina äter inte barf om det inte är rumstempererat eller lite varmare än så men annars så slänger de sig över det.

   Jag har hört fler som köper Lidls kattmat, det kanske vore värt att kolla där också. Tack för påminnelsen :)

   Radera
 5. Mina katter älskade ICAs portionspåsar dom med. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul när man hittar något de verkligen vill ha :)

   Radera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K