söndag 27 november 2011

1:a advent

Idag har vi plockat fram vår adventsstjärna och satt fram ljusgranen i köksfönstret, katterna hjälpte naturligtvis till genom att granska allt och genomföra egna säkerhetstester.

Issy sniffar länge och väl på kartongen, den har ju legat i källaren hela sommaren och luktar naturligtvis mycket intressant. Kartongen är förresten trasig därför att jag en morgon förra året lyckades med att missa att Lucas smugit in i klädkammaren och där blev han inlåst hela dagen när jag var på jobbet. Han hade blivit kissnödig och ville inte kissa på golvet så han hade bitit sönder några kartonger, samlat ihop kartongsmulorna i en hög att satt sig där. Duktig kille som gör allt för att inte kissa på golvet :)Hela trion granskar stjärnan i toppen. Jodå, den blev godkänd till slut.Lucas "Så du menar att man inte får bita i granen? Varför då?"Issy kollar att det fortfarande finns plats för henne i fönstret, inte för att hon ska välta ner granen utan för att ibland måste man få kika närmare på saker.Lucas tar andra vägen och kollar att granen verkligen står säkert på plats.Jag hjälper Gabriel att ta en närmare titt på adventsstjärnan, se men inte röra.Issy konstaterar att det är inte lika spännande om man får ta en närmre titt, vem bryr sig då liksom?

10 kommentarer:

 1. Vilken fin gran! Härliga bilder, lite mysigt med ljus nu när det är så mörkt.Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Matte blev allt lite sugen på en likadan gran! (Fast de säljs nog inte med icke-avknipsbara-sladdar, som behövs hos oss). Förstår att man vill kolla närmare på nygamla saker som ställs fram. Allt måste undersökas! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Vilken fin ny banner du hade gjort! Visst är det skönt när man har STJÄLPA till katter, ohh, förlåt jag menade HJÄLPA till katter ;)
  Min brukar oxå hjälpa till o noga undersöka alla saker... Han har to m fått följa med ner i källaren en gång, det var en hit =)

  SvaraRadera
 4. Vad duktiga de är, dina små. Jag hoppas verkligen du tar dem till hjälp när pepparkakshuset skall bakas också! Vill se bilder på detta. Hälsningar Kristina

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker julstjärna! Jag letade så efter min, ville ha en som också var lite mer offwhite:-)
  Mitt Luciatår fanns på Josefsson-cervera butiken häri Göteborg, jag har också sett den i minadre format i Balders hage butiken:-)

  SvaraRadera
 6. Tack alla :)

  Följa med ner i källaren måste ha varit jättespännande, mina små hade nog älskat att jaga spindlar där :)

  Anna, jag får kika på Cervera då, vi bor ju också i Göteborg :)

  SvaraRadera
 7. Vilken spännande advent trion verkar haft!

  Och vilken fin banner!

  SvaraRadera
 8. Så fint och mysigt! :)

  Kram från Malmö

  SvaraRadera
 9. Trion verkar tycka om när du julpysslar. Sötaste gänget. / Anne.

  SvaraRadera
 10. Duktiga dina tre godingar är som hjälper dig att se till att allt blir rätt!! Detta uppdrag tar även mina tre på sig med ett väldigt glatt humör :)
  Jättefin header du gjort!!

  SvaraRadera

En liten november-update

Vi har fullt upp här hemma.  Till exempel ser vi på tv… och så måste vi vila mycket förstås.  Sen gäller det att ha koll på disken. Matte ha...