söndag 31 juli 2011

S*Sweet Chili's Korater

Idag har jag varit på kattungefika hemma hos Frida som har uppfödningen S*Sweet Chili's.

Jag har aldrig sett en Korat förut och slogs direkt av deras vackra stora gröna ögon och kompakta kroppar. De är inga stora djur men de är smidiga och muskulösa och pratar med en väldigt söt röst. Min kamera gör inte katterna rättvisa, de har en fantastiskt vacker grön ögonfärg som tyvärr inte kommer fram på mina bilder och pälsen blänker.

Den stora katten på bilden, Paxi, är storebror till den nuvarande kullen och han är 11 månader gammal och mattes kelgris.7 veckor gammal kille har satt sig tillrätta för att sova middag.Helt utslagen liten hjälte. När man ser dem sova är det svårt att tro att de kan få kattfnatt och helt orädda kasta sig från möblerna men jo då, det är allt fullt ös, medvetslös mellan varven.Alla tre kattungarna är hanar.Ett tag hade jag alla tre sovandes i knät och trots att jag fick kramp i benen och händerna till slut hade jag inte hjärta att flytta mig. Man kan ju bara inte väcka såna små gullungar.Storebror demonstrerar ett lite annorlunda sätt att vila på.Hur söt kan man vara egentligen?Mamma Elise pussar sin son.Liten busunge tittar nyfiket på mig och kan nog inte bestämma sig för om han ska bita mig i håret eller i halsbandet.Paxi uppskattade verkligen att en av gästerna hade fäst en kattleksak på huvudet och slutade aldrig fascineras av den. Lyckligtvis är flätans ägare själv kattmänniska och har inget emot uppmärksamheten.Armarna uppåt sträck!
"Men kom igen och busa med mig då!!!"Vackra mamma Elise igen.Söt!Paxi och Elise vilar i klösträdet.Jag har som sagt aldrig träffat en Korat förut men de är verkligen katter i min smak: sociala, aktiva, busiga, vackra, pratsamma små kelgrisar och jag skulle absolut kunna tänka mig en Korat i framtiden.

9 kommentarer:

 1. Varken jag eller matte har heller aldrig sett en Korat innan vi tittade på dina foton precis nu :)
  Verkligen tjusiga gröna ögon dom har och den där Paxi hade ju verkligen en skön sovstil :)

  SvaraRadera
 2. Åhhhhh så vackra!!! Första gången för mig också - hade aldrig hört talas om korater innan. Men, jag är helsåld! jag älskar blå/grå grönögda katter och vackrare än så här, kan en katt nog knappast bli (ja, bortsett från mina två ägare då förstås, som är vackrast i världen...)

  Men, är den där sovstilen ovanlig för en katt? Jag har haft 2 katter tidigare som brukade tycka den var oerhört bekväm och alternerade mellan den och den djupa sovstilen, då de lägger sig på rygg och "viker sig på mitten". Å andra sidan, mina katter brukar ha konstiga idéer för sig...

  Maurices & Kajsas slav
  lillie

  SvaraRadera
 3. Vad lustigt, det kanske inte är så ovanligt egentligen men ingen av mina katter har någonsin legat så. Paxi såg ut som en blandning av en säl och en hund när han låg så tyckte jag, hur söt som helst var han :)

  SvaraRadera
 4. Vad sööta!!
  Men.. jag har undrat länge vad är skillnaden på russian blue & korat? De är så lika!

  SvaraRadera
 5. Vilka ljuvliga sötnosar! Bilderna var verkligen jättefina, men det kan vara svårt med ögonfärger ibland, det har jag också märkt. Vem skulle kunna motstå gos med alla dessa charmtroll i närheten? /Stationskattmatte.

  SvaraRadera
 6. Om jag har fattat rätt så är ryssar smalare och trekantigare i ansiktet och öronplaceringen är annorlunda också.

  Korater härstammar från Thailand och det är strikt reglerat vem som får köpa en och hur aveln ska ske.

  SvaraRadera
 7. Iiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

  Dom är ju superdupersöta!!! Åhhhh, sickna sötingar!


  Kram Bella från Malmö

  SvaraRadera
 8. Har själv en vacker elegant korat och de är verkligen vackra!!
  Gillar hur "storebror" ligger på golvet, kunde knappt andas pga av skratt i 5 min :D
  Koraters päls är verkligen mjuka, lena och skimrande, de fäller knappt något hår alls :)
  Själv fäller jag mycket mer hår än min fina korat gör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de är underbara små nallekatter :)

   Radera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K