lördag 24 maj 2014

Är det du som är Gabriels matte?

Vi fick ett meddelande SMS i förra veckan ifrån en av våra bloggläsare, det började så här:

"Hej!
Jag undrar om du är den Suzanne som är matte till underbare lilla Gabriel?"

Det är inte första gången någon hör av sig angående bloggen eller Gabriel men jag blir lika glad och förvånad varenda gång över att det finns människor jag aldrig har träffat som bryr sig om mina små fyrbeningar, det värmer ska ni veta.

Det visade sig att Ann-Louise hade varit på en utställning och köpt kattleksaker hon trodde skulle falla lilla Gabriel i smaken och efter lite messande fram och tillbaka bjöd jag hem henne och hennes man så att hon skulle kunna ge Gabriel sin present själv.

Gabriel var lite sömnig när de kom men piggnade till när han insåg att det var han som fått gäster och inte jag. Här är han omgiven av leksakerna han fick.


Gästerna hade med sig godis till Issy också men hon ville inte ha, Gabriel däremot tuggade glatt i sig hennes godisar.


Det tog en stund men Issy visade sig också för gästerna. När jag hämtade hennes favoritgodisar kom hon till och med fram och lät sig bli klappad.

"Ser ni vad modig jag är?"

Ingen av katterna brydde sig om leksakerna när gästerna var här, det var mycket roligare att hälsa, äta godis och få höra alla fina ord som de sa om katterna.

När gästerna hade gått och jag stod och sorterade tvätten hörde jag konstiga ljud ifrån vardagsrummet och döm om min förvåning när jag hittade Issy i full fart med att döda en av de nya leksakerna. Issy som inte leker med någonting utom vippor och svansar!Issy "Såna här grunkor måste få på moppo!"


"Tugga, tugga, bita, bita... Den här är ju underbart provocerande, jag måste bita lite till!"


Sen ville Gabriel vara med och så var det full galopp som gällde.


Jag fick också en present av gästerna, en fin liten skål som ser ut som en katt.


Det är lustigt hur det kan bli, tiden bara flög förbi och helt plötsligt insåg jag att jag nog borde satt på kaffe åtminstone. Samtalet flöt på så lätt att jag inte ens märkte att klockan gick och både jag och katterna hade jättetrevligt.

Tack för besöket och välkomna åter.

2 kommentarer:

  1. Vi hade också mycket trevligt! Var tog egentligen tiden vägen?
    /Ann-Louise
    Ps: pussa fyrbeningarna! Ds

    SvaraRadera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K