torsdag 27 december 2012

Kattsnuva - uppdatering

Jag vill passa på och tacka alla som på olika sätt hört av sig angående Lucas, det värmer att ni bryr er.

Lucas hade ett par riktigt dåliga dagar 23-24 december. Julafton var hemsk, jag var hemma hos min syster en liten stund men resten av dagen tillbringades med att tvångsmata och medicinera en liten eländig Lucas som inte ville vara med alls.

Det skär i hjärtat att se honom rygga undan när jag kommer in i rummet, trots att han är otroligt mammig och följer mig i hälarna när han orkar gå så är han rädd och vill verkligen inte ha sina mediciner.

Penicillinkur två verkar hjälpa bättre än den första och Lucas har varit feberfri och har lättare att svälja maten sedan den påbörjades. Ett tag var det prat om att sätta in en sond på honom men nu får jag i honom mer mat och han är inte längre uttorkad.

Jag hade önskat mig en Lucas som äter själv i julklapp men så blev det inte, han har däremot piggnat till lite och läget är inte lika akut nu men han är långt ifrån frisk. Så länge han är tät i nosen kommer han inte att äta själv enligt veterinären och även om han nu andas lättare är han fortfarande hemskt snorig och tät i nosen.


14 kommentarer:

 1. Vad skönt att han mår bättre! Då går det nog åt rätt håll ska du se.

  SvaraRadera
 2. Skönt att höra att Lucas är feberfri i alla fall !
  Kan tänka mig att sån där uslig pennusilin smakar uurk och jag hade nog minsann också backat ifrån min matte om hon försökt trycka ner nåt dylikt i min mun !!
  Fortsätter att hålla tassar och tummar i kors här <3

  SvaraRadera
 3. Krya på dig Lucas!
  Kram från bella i Malmö

  SvaraRadera
 4. Men lilla älskade Lucas <3 Så skönt att det verkar gå åt rätt håll. Håller tummar och tassar för att det fortsätter så <3 <3

  SvaraRadera
 5. Skönt att höra att det går åt rätt håll, hoppas det fortsätter så! =)

  SvaraRadera
 6. Pussar till Lucas, Trion och matte! Duktiga sjuksköterskor ni är! Hoppas han snart blir piggare och att näsan funkar igen. Stor kram!
  Anna + siameser och boxer

  SvaraRadera
 7. Skönt att höra att det går åt rätt håll i alla fall, om än sakta. Tänker mycket på Lucas och skickar massor med krya på dig kramar till honom. Tur att han har en sån bra matte som pysslar om honom. Trots att han verkligen inte vill ha sina mediciner så tror jag han vet att du gör det för att hjälpa honom. / Anne.

  SvaraRadera
 8. Även om ni inte är i land än så är det otroligt skönt att det går åt rätt håll!! Fina pojken ska väl allt repa sig. Men det är jobbigt under tiden. Här fortsätter vi med tum- och tasshållning för fortsatt förbättning!!
  Styrkekramar till er allihop från mig, Beata, Doris och Sunny <3

  SvaraRadera
 9. Många styrkekramar till Lucas och er alla. <3

  SvaraRadera
 10. Tack för att du uppdaterade! Nu går det nog åt rätt håll! Vi fortsätter att hålla tummar o tassar för er, ni har det jobbigt både du o Lucas.
  Det täta i Lucas näsa kan lindras med näsdroppar (för barn) men det är förstås inte så lätt att utsätta honom för ännu en elak medicin.
  Jag har varit med om en katt med snuva och hemskt jobbigt var det, det krävdes två antibiotika-kurer och även ögondroppar men vi blev goda vänner igen när medicineringen var avklarad.
  /Elisabeth

  SvaraRadera
 11. Tycker så synd om dig och katterna.
  Tänker på er alla. Kram Bella från Malmö

  SvaraRadera
 12. Krya på dig, Lucas! Den där äckliga medicinkuren ska väl vara över så småningom... Kurr och burr.

  SvaraRadera
 13. Krya på dig Lucas och många styrkekramar till matte!!

  SvaraRadera

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K