måndag 22 juli 2019

Har du svårt att ge medicin till din katt?

Har du svårt att få i din katt medicin? Jag fick världens bästa tips av veterinären när min katt fick ordination på väldigt illasmakande antibiotika förra året och när jag tipsade om det på facebook insåg jag att det om något vore väl bra att skriva på bloggen också.
Här kommer det:


För att förhindra att katten får illasmakande medicin i munnen och spottar ut tabletten lägger man den  först i en kapsel som inte smakar något. Innan man ger kapseln med medicin i sprutar man försiktigt lite vatten i munnen på katten så att munnen är fuktad och kapseln inte fastnar i halsen. Jag brukar spruta lite vatten efteråt också så att jag vet att kapseln åkt ner.


Det svåra var att få tag i kapslarna fort, apoteket säljer dem inte längre och när jag beställde online från bulkpowders.com tog leveransen så lång tid att antibiotikakuren nästan var slut när de väl kom. Jag blev jätteglad när jag efter mycket letande hittade en burk hos min lokala hälsokostaffär.

Eftersom kapslarna var så fantastiskt bra att använda kommer jag att se till att alltid ha sådana hemma i fortsättningen.
Här är burken jag köpte på hälsokostaffären.Kapslarna är stora men jag brukar öppna dem, klippa bort mittenbiten som inte behövs, lägga medicinen i dem och stänga kapseln som är betydligt mindre när man tagit bort det som inte behövdes.


Jag ger försiktigt lite i mungipan vatten med en spruta före och efter att jag ger kapseln. Spruta inte vatten rakt ner i strupen utan lite snett i mungipan så att det hamnar på tungan och katten kan svälja ner det frivilligt.

När jag ger kapseln lyfter jag kattens haka så att katten tittar uppåt, släpper ner kapseln i svalget och stänger katten mun och låter den svälja, sen sprutar jag lite vatten igen på dess tunga.

Sprutorna finns att köpa på apotek och hos veterinärer.


Kapslarna från bulkpowder.com var relativt billiga och man får många på en gång men leveranstiden var över en vecka när jag beställde så har man bråttom är det nog inte därifrån man ska handla.
Har man inte bråttom rekommenderar jag dem absolut.Jag kommer att se till att alltid ha kapslar hemma hädanefter för det var så otroligt mycket lättare att ge medicin med dem, min katt satt lugnt och tittade när jag gjorde iordning tabletterna och blev inte det minsta rädd när hon insåg att det smakade inte illa alls. Efter några dagar kunde jag ge henne lite blötmat först, ge henne tabletten och se ge tillbaka tallriken och hon fortsatte att äta som om hon inte blivit avbruten ens. Helt makalöst bra och så glädjande för ett oroligt mattehjärta.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Glad påsk önskar småtrollen och jag!

K